İşlemcinin 85 - 100 derecelerde çalışması normal midir?

Eskopya0127

Decapat
Daha fazla  
Yıllar önce fotoğraftaki sistemi almıştım ve işlemcimin sıcaklığı yıllardır hep 85 ila 100 derece arasında. Neden böyle?

Not: MasterGel maker macunda da 85 - 95 derecelerde çalıştırdı.

Dosya Ekleri

• 55c31611-7dab-4830-b4be-0b61e73eaf40.jpeg
    126,5 KB · Görüntüleme: 59
Şüpheli bir dosya indirdinizmi Bitcoin virüsü olabilir.

Hayır kesinlikle normal değil. Kule tipi soğutucu ile bu sıcaklıkları görmemeniz lazım.

İşlemcim boşta 80-85, çok düşük sistem gereksinimli bir oyunda 96 dereceye çıkıyordu. Maalesef sıvı soğutucu alana kadar bu problem çözülmedi, rampage stok fan takılıydı bende de. İşlemci Ryzen 5 5600.

Yok bu sıcaklıklar işlemci çalışırken yani oyun oynarken oluyor (Apex Legends, Squad vs.).

Yok bu sıcaklıklar işlemci çalışırken yani oyun oynarken oluyor (Apex Legends, Squad vs.).
Kimse soğutucunun ne olduğunu sormamış, umarım stok soğutucu kullanmıyorsunuzdur çünkü 5600X'i stok soğutucuyla soğutmanız imkansız.

Hocam oyun oynuyorken bile olsa 100 derece ve yıllardır böyle diyorsun. Zarar görüyor işlemcin.

7600 ile stok soğutucusu ile 80 derece üstü görmedim, sizin ki bayağı anormal.

Bu arada X işlemciler 10 derece fazla ısınıyor diye duydum, o yüzden X serisinden uzak dururum. Bildiğim kadarıyla çok aşırı FPS farkı da yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…