İşlemcinin boşta 69-70 derece olması normal mi?

871132

Picopat
Arkadaşlar bilgisayar boşta çalışırken işlemci sıcaklığı 69-70 arası sadece 1 rakam oynuyor ama kasada sıcaklık yok, arkadan sıcak hava atmıyor. Az önce termal macun sürdüm alköllü bezle sildim. İşlemciyi temizledim stok fan kullanıyorum kule tipi sogutucu aldım da takamadım havalar ısındı o yüzden mi sıcaklık aniden yükseldi acaba?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-20 164921.png
    Ekran görüntüsü 2025-05-20 164921.png
    6,5 KB · Görüntüleme: 52
Arkadaşlar bilgisayar boşta çalışırken işlemci sıcaklığı 69-70 arası sadece 1 rakam oynuyor ama kasada sıcaklık yok, arkadan sıcak hava atmıyor. Az önce termal macun sürdüm alköllü bezle sildim. İşlemciyi temizledim stok fan kullanıyorum kule tipi sogutucu aldım da takamadım havalar ısındı o yüzden mi sıcaklık aniden yükseldi acaba?
Işlemci ne? Kesinlikle değil , kule tipini takmaya çalışıp dene birde.

soğutucun yetersizdir ya da işlemci macununu sürmemiş olabilirsin. Eğer soğutucun iyi bir soğutucuyssa altındaki jelatini falanda unutmus olabilirsin.( ben unuttum da:D )

soğutucun yetersizdir ya da işlemci macununu sürmemiş olabilirsin. Eğer soğutucun iyi bir soğutucuyssa altındaki jelatini falanda unutmus olabilirsin.( ben unuttum da:D )
yok stok fan takılı :)

Işlemci ne? Kesinlikle değil , kule tipini takmaya çalışıp dene birde.
AMD Ryzen 7 5700X ben takamıyom abi fandaki çertik yetişmiyor işlemci ayağına

Hayır değil. Stok soğutucu olsa bile böyle olmaması gerekiyor. Termal macunu doğru sürdüğüne emin misin?

Eminim sürdüm yaydım işlemcinin üzerinde macun sürmeden önce de aynıydı şimdi de aynı :)

Stok soğutucu yetersiz geliyordur. Normal değil. Kule tipini takarsanız düzelecektir.
havalar ısınmaya başladı kule tipini gidimde takdirim

abi tamam da ben kasada sıcaklık hissetmiyorum 70 olsa kasada sıcaklık hissedilmez mi ?

yok stok fan takılı :)

AMD Ryzen 7 5700X ben takamıyom abi fandaki çertik yetişmiyor işlemci ayağına

Eminim sürdüm yaydım işlemcinin üzerinde macun sürmeden önce de aynıydı şimdi de aynı :)

havalar ısınmaya başladı kule tipini gidimde takdirim
o zaman sana soğutucu yolu gözükmüş dostum :)

Normal değil 35-60 normal

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı