İşlemcinin Çekirdek Sayısının Fazla Olması İyi midir?

Tekli çekirdek performansı iyidir o işlemcinin AMD alırken en çok dikkat etmen gereken konu ısı. Yoksa çok başarılı firma.
4-5 aydır oyun oynuyorum R6S GTA5 ARK gibi ağır oyunlarda 70 dereceyi gördü en fazla daha yükseğe çıkmadı sol monitörden sürekli kontrol ediyorum anakartın programı ile

frekans bellek hızı olarak mı işlemcide ki
Evet, ne kadar yüksek o kadar iyi performans. Tabii frekans artarken ısı da artar. İşlemcinize uygun soğutucu almazsanız tam performans alamazsınız.

Ben sistemi toplarken burada çok işlemci konusu açmıştım ve herkes 5600X almamı söylemişti ben render alan gibi iş programları kullanacağım dememe rağmen ama gidip 3700X aldım. Hata yapmış olabilir miyim sizce? Çünkü 5600X genelde oyun için daha iyi

Ben sistemi toplarken burada çok işlemci konusu açmıştım ve herkes 5600X almamı söylemişti ben render alan gibi iş programları kullanacağım dememe rağmen ama gidip 3700X aldım. Hata yapmış olabilir miyim sizce? Çünkü 5600X genelde oyun için daha iyi.

Hocam oyun konusunda ciddi bir fark var ama işiniz render olduğu için iyi yapmışsınız keşke üstüne ekleyip 5800X alsaymışsınız.

Hocam oyun konusunda ciddi bir fark var ama işiniz render olduğu için iyi yapmışsınız keşke üstüne ekleyip 5800X alsaymışsınız.
Aynen hem oyun hem render olduğu için bunu seçtim eğer 5600X 8Core 16Threads olsaydı 5600X alırdım dediğiniz işlemci o zamanlar bütçemi aşıyordu.

Aynen hem oyun hem render olduğu için bunu seçtim eğer 5600X 8Core 16Threads olsaydı 5600X alırdım dediğiniz işlemci o zamanlar bütçemi aşıyordu.
5600X şu an 4300 TL. Şahsen o kadar bütçeyle 5600X almazdım. Çok arttı fiyatı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı