İşlemcinin çok düşük frekansta çalışması

Hüseyin Ilıcan

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarın yavaş çalışması ve bazı diğer performans sorunları üzerine BIOS'a girdim ve işlemcimin (i5-4690K) 0.80 GHz'de tek çekirdekle çalıştığını fark ettim (8x100.00MHz normalde 4 çekirdekten 32x100.00 MHz olması gerekirdi 3.2 GHz normal bir frekans değeri). İnternette uzun bir süre çözüm aradım ve bulduklarımı denedim ama hiçbiri bir işe yaramadı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın marka/modeli nedir? Windows güç yönetimi "güç tasarruf" modunda ise öyle çalışır, dengeli moda al. İşlemci aşırı ısınması sonucu frekansını düşürür. Isınma söz konusu mu? Bazı anakartlarda "safe mod" diye bir şey oluyor. Anakartında belki böyle bir mod vardır ve devrededir. Aklıma başka bir şey gelmiyor.

Anakartım MSI Z97 Gaming 7 ve hayır sıkıntı termallerde değil (35 derecelerde) mesela bugün bir test yaptım oyun ilk 3-5 dakika stabil çalıştı bir yandan da işlemciyi kontrol ediyorum bir anda 3.4 GHz'den 0.8'e düştü FPS'ler de direkt 30'lara. Güç modum dengede, safe mod hakkında bir bilgim yok, 3 haftadır oyun falan oynayamıyorum yardım edin lütfen.

Tiki kaldırınca diğer 3 çekirdek de devreye giriyor ve frekans 3.5 GHz'e geri dönüyor ama bu ne demek oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…