İşlemcinin İçinde Ne Var?

harunburak0133

Hectopat
Katılım
3 Mart 2018
Mesajlar
15
Bu soruyu sorarak mağarada yaşıyor gibi görünmem umarım. :) İnternetten izledim işlemci sökme videolarını. O kadar pahalı olmasına neden olacak ne olabilir ki bu küçücük şeyin içinde? Diye düşündüm. Bu işlemcileri bu kadar pahalı şey yapan nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İçerisinde milyonlarca transistör var :)
 
Teknik ve mühendislik konuları bir yana dursun. En basitinden; Ar-Ge çalışmaları, üretim sürecindeki hassasiyet, maliyet ve ham maddelerin ve ürünlerin en titiz şartlarda depolanıp işlenmesi gibi faktörler nedeni ile kolay olmayan bir iş bunu yapmak. Bunların yanında bir de dünyada çok fazla üst seviye işlemci üreticisi olmadığı için de fiyatlar belirli bir seviyede tutulabiliyor.
 
“How to make” adında yabancı bir belgesel var Youtube’da “How to make processors” diye aratırsan çıkar. Ama ne yazık ki görüntü kalitesi oldukça düşük. :)
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı