Çözüldü İşlemcinin konumu nerededir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kerpeten alii

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba işlemcime termal macun aldım süreceğim ama tam emin değilim işlemci nerede bulunuyor diye. Birkaç kişi RAM bloğunun üstünde diye demiş de emin değilim. Sizce hangi vidaları sökmem gerekiyor? Ful soğutucuları çıkartmam mı gerekiyor? Nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada bataryayı çıkarttım.

Çözüm

Yeşil olan CPU, kırmızı olan GPU. İnce ve uzun yapıdan yeşilin CPU olduğunu anlamak zor değil. Bakım yapmak için bloğu komple çıkarmanız gerekli.
Biri ekran kartı biri işlemci. Fan bloğunu sökeceksin komple.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeşil olan CPU, kırmızı olan GPU. İnce ve uzun yapıdan yeşilin CPU olduğunu anlamak zor değil. Bakım yapmak için bloğu komple çıkarmanız gerekli.

Çözüm
Merhaba. Vida sökme konusunda genelde tavsiye edilen numaralarına göre sökmektir ama zorunlu değildir. Umarım bu konuda nasıl yapılacağına dair videolar izlemişsinizdir çünkü bu sorunuz beni düşündürdü. Macunu değiştirdikten sonra pump out olup olmadığını test etmenizi tavsiye ederim. Laptop eskiye benziyor ve büyük ihtimal bu işlemden sonra daha serin çalışacaktır ama kısa süre için buna aldanmayın hemen.

Soğutma bloğunu sökmen gerekiyor. Sökünce zaten daha önce termal macun sürülmüş yerleri göreceksin. Orayı temizle yeniden sür. Bir de bataryan çok kötü olmuş değiştirmende fayda var.

Eyvallah hocam yorumun için.

Eki Görüntüle 2580665

Teşekkürler hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…