İşlemcinin kullanımını azaltmak için GHz mi yoksa çekirdek mi lazım?

Syntqx

Hectopat
Katılım
26 Ocak 2022
Mesajlar
172
Çözümler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : Intel(R) Core(TM) i7-7700HQ CPU @ 2.80GHz (8 Çekirdek)
Ekran Kartı: : Nvidia GeForce GTX 950M(2,0GB)
Bellek : Micron 20 GB Ram
Monitör : Monitör Asus (1920 x 1080 @ 60 Hz)
Disk : Fury 512 GB SSD
Fare : Steep Solid ST-13
Klavye : Asus Klavye
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da belirttiğim gibi işlemci görev yöneticisinde %60 kullanılıyor diye gözüküyor. Bunu azaltmak için işlemcinin GHz hızını mı arttırmak lazım yoksa çekirdek sayısını mı arttırmak gerekiyor?
 
İkisi de değil ama, çekirdek sayısı arttığında tek çekirdeğe göre yazılmışsa diğer çekirdekler boşa çıkar o kadar - ki şu an sendeki işlemci 15 yıllık bile olsa tek çekirdek olması zor.

Ne o işlem, durduk yere %60 işlemci kullanmıyordur o.
 
%60 kullanan program da yazar hocam görev yöneticisine ilk girdiğinizdeki istatisliklerde. Bir bakın belki virüs felandır. Ayrıca bunlarla oynamak yerine orjinal ayarında bırakman en iyisi olacaktır.
 

%60 kullanan program da yazar hocam görev yöneticisine ilk girdiğinizdeki istatisliklerde. Bir bakın belki virüs falandır. Ayrıca bunlarla oynamak yerine orijinal ayarında bırakman en iyisi olacaktır.

VDS'de bir uygulama çalıştırıyorum o uygulama rahat çalışsın diye bilgi almak istedim uygulama CPU'yu %60 kullanınca sistem donuyor sürekli.
 
VDS'de bir uygulama çalıştırıyorum o uygulama rahat çalışsın diye bilgi almak istedim uygulama CPU'yu %60 kullanınca sistem donuyor sürekli.
Virtual Dedicated Server olan VDS ise, neyde ayarladın, RAM kac? VDS'teki islemcin mi %60 olunca donuyor demek istedin yoksa fiziki sisteminde mi.
 
Virtual dedicated server olan VDS ise, neyde ayarladın, RAM kac? VDS'teki islemcin mi %60 olunca donuyor demek istedin yoksa fiziki sisteminde mi?

4 GB RAM ve 60 GB depolamaya sahip bir VDS satın aldım ve bir program çalıştırıyorum o programda %60 civarı bir işlemci kullanıyor bu da VDS'i yavaşlatıyor ben VDS'e çekirdekmi alırsam kullanımı düşer ghzmi alırsam kullanımı düşer.
 
Bak yukarıda program kaç çekirdek kullanıyor diye sormuşum, VDS'indeki program eğer çoklu çekirdek kullanıyorsa çekirdek al. Tek çekirdek kullanıyorsa RAM muhetmelen senin ihtiyacın gibi duruyor. Eposta at adamlara, optimizasyon için gerekeni sor - ne için VDS kurduysan ona göre, tahminim RAM üzerinden denemen olacak.
 

RAM'da bir sıkıntı yok RAM yetiyor sadece program işlemciyi kullandığı için bunu nasıl rahatlatabilirim diye bir soru sormuştum sorumun cevabını eğer yanlış anlamadıysam çekirdek olduğunu var sayıyorum Görev Yöneticisi'nin ssini attım.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2024-07-02 195119.png
    51,4 KB · Görüntüleme: 18
CPU ise işlemci doğru, kullandığın program çoklu çekirdek destekliyorsa çekirdeği fazlalaştırmak gerek - paralel yayılsın. Ghz artsa işi hızlı yaparken gene %60'da çökecek olacak. Ne çalıştırıyorsun Os olarak VDS'te çünkü %36 418 ise 1Gb RAM var sistemde pekala.
 

Sistemde Windows 2012 server adı böyleydi sanırım sistemde 4 GB RAM var 2 çekirdekte işlemci var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…