İşlemcinin kutusu ezik geldi

24 Ağustos tarihinde Amazon üzerinden DFS bilgisayar adlı satıcıdan 7800x3D aldım bugün Aras Kargo kuryesi kapıma geldi. Biraz acele edip teslim kodunu söyledim kuryeye fakat koliyi fark ettiğimde şok oldum. Kutu resmen dümdüz olmuş kuryeye bunu alamam dediğimde iade olacak dedi fakat ben teslim aldım yani SMS geldi. Şimdi benim ne yapmam gerek bu saatten sonra veya nereyi aramam gerek. Amazon'dan iade işlemi yapmalı mıyım? Kurye kendisi iade olacak o zaman bu dedi fakat hem Amazon'dan hem Aras Kargo'dan kendisine teslim edildi yazıyor.
Hocam benimki bu kutunun içerisinde birşeye sarılı geldi. ezilme vs yoktu.
Sanırım kargo şirketinden sorun yaşadınız.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20240827_143806_Gallery.jpg
    Screenshot_20240827_143806_Gallery.jpg
    58,9 KB · Görüntüleme: 25
Hocam benimki bu kutunun içerisinde birşeye sarılı geldi. ezilme vs yoktu.
Sanırım kargo şirketinden sorun yaşadınız.
Hocam benimki sizin gibi gelmedi herhangi bir şeye sarılı değildi ve paket dümdüz olmuş üstüne ağır bir şey konulmuş muhtemelen. Kargonun suçu olabilir ama satıcı adam akıllı paketlemeden kaçıyor. 14 bin liralık ürün almışım adam akıllı sert bir kutuya koysana kardeşim ne diye zarfa koyuyorsun ki? Yüz maskesi mi alıyoruz 14 bin lira 14 bin az para mı? Adam akıllı sert kutuya koysan maksimum 100 lira zarar edersin. Şimdi kendiside uğraşacak iade işleri ile bende uğraşacağım. Satıcıların bu konularda hassas olması gerek. Her şey gelebilir ürünlerin başına kargo sırasında buna dikkat etmeleri gerek satıcıların. İşlemci sağlam olsa bile içime sinmezdi kutuyu görseniz dümdüz ya bildiğin belki işlemci bile ezilmiş olabilir.

Hocam benimki sizin gibi gelmedi herhangi bir şeye sarılı değildi ve paket dümdüz olmuş üstüne ağır bir şey konulmuş muhtemelen. Kargonun suçu olabilir ama satıcı adam akıllı paketlemeden kaçıyor. 14 bin liralık ürün almışım adam akıllı sert bir kutuya koysana kardeşim ne diye zarfa koyuyorsun ki? Yüz maskesi mi alıyoruz 14 bin lira 14 bin az para mı? Adam akıllı sert kutuya koysan maksimum 100 lira zarar edersin. Şimdi kendiside uğraşacak iade işleri ile bende uğraşacağım. Satıcıların bu konularda hassas olması gerek. Her şey gelebilir ürünlerin başına kargo sırasında buna dikkat etmeleri gerek satıcıların. İşlemci sağlam olsa bile içime sinmezdi kutuyu görseniz dümdüz ya bildiğin belki işlemci bile ezilmiş olabilir.
sende haklısın tabi. mesela geçen ben anakart aldım. içinde gelen kutuyu görseniz sanki kasa almışım gibiydi.
geçmiş olsun.

Sende haklısın tabii. Mesela geçen ben anakart aldım. İçinde gelen kutuyu görseniz sanki kasa almışım gibiydi.
Geçmiş olsun.

Sağ olun size de hayırlı olsun işlemciniz içinize sindiyse siz kullanın ben burada DFS bilgisayarın güvenilir veya sahtekar olduğunu söylemiyorum. Teknoloji biraz şans işi gidip kendin görüp test etmediğin sürece internet üzerindeki alışverişler her zaman risklidir bunu kabul ediyorum tabii ki ama satıcılarında bu konularda hassas ve bilgili olmaları gerekir. Tamam bu ülkede bir kargo ve nakliyat terörü var bunu ne satıcı ne de müşteri çözebilecek kapasitede değil. Ben şunu diyorum online platformlarda herhangi bir satım işlemi gerçekleştirilecekse ve sipariş verilen ürün hassas, pahalı veya kırılgan bir ürünse kargodaki tüm ihtimalleri göze alarak paketleme yapmaları gerek. Adam 50bin 100bin liralık ürün aldıysa ona göre muamele yapman lazım ona göre koli hazırlaman ve paketleme yapman lazım. Güveni müşteriye satıcının kendisi vermesi gerek. Benim gözümde müşteriye en az şüphe uyandıran satıcı en iyi satıcıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı