İşlemcinin OCCT testinde 90 derece olması normal mi?

Makaleler
2
Oyun oynarken arkadaşımın bilgisayarı kapandı ısıları sordum 5800x3D işlemci 90 derece olmuş. OCCT ile test yaptırdığımda aniden 90 derece oldu. 2 adet sıvı soğutma var elinde birisi Corsair'in 360lığı diğeri Arctic'in 240lığı. Sıvı soğutmalar değiştirdik olmadı. Bu sefer 5800x3D söküp 5600X ile değiştirdik bu sefer gelen işlemci ısınmadı. Bizde işlemcide o zaman diye düşünüp garantiye verecektik ama akşama diğer taktığı işlemcide ısındı. Bunun PSU'su sıkıntı çıkarmıştı ekran kartına sadece 15W güç veriyordu sonra düzeldi bu problem. Sizce ne olabilir?

Son düzenleme:
Dediğiniz gibi güç kaynağında sorun olabilir diye düşünüyorum, bir de sıvı soğutma montajında hata yapmadığınızdan emin misiniz?

Maalesef hocam ben kendim dikkatlice görüntülü arayarak yaptırdım. Şu anda 65W'lık işlemci boşta 60W çekiyor niye acaba.

Sıvı soğutmanın performansında düşüş olmuş, pompa eskimeye veya arızalanmaya başladığında olur.

2. sıvı soğutma arızalı değilse montaj kısmında bir sorun olmuş olabilir, kule tipi bir soğutma bulup denerseniz sorunun sıvı soğutmalarda mı, soğutucularda mı olduğunu net anlarsınız.

Montaj kısmında bir sorun yok hocam pompalar 2side ortalama 3300 RPM'de çalışıyordu fanlarda 1200 1500 RPM arası.

Peki ya bu durumun sadece işlemcide olmasının sebebi nedir yani montajda sorun yok kardeşinin sisteme 5600X işlemciyi ve Arctic 240 sıvı soğutmayı takıp OCCT ile strese soktuğunda yarım saatlik testte 65 derece görmüş maksimum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı