işlemcinin Oyun Üzerinde Etkisi

UmutBey

Megapat
Arkadaşlar oyun oynarken işlemcinin bir yararı var mı? Toplama bilgisayar yaptıgım için düşünüyorum. İşlemciyi kısıp ekran kartını yükseltsem bir sıkıntı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabiki işlemcinin yararı var. İşlemciyi düşürüp ekran kartını yükseltebilirsiz. Ama işlemcinin darboğaz yapmaması gerekiyor.

Oyunda asil aktor ekran kartidir. İslemci arka planda ekran kartini beslemekle gorevlidir. Bu anlamda islemcinin karti beslemesi yeterlidir. Yani R7 240 ekran karti olan sisteme i3 yerine i7 takmaniz oyun performansini degistirmez. Cunku iki islemci de rahatlikla bu ekran kartini besler ekran kartinin sinirlarina takilirsiniz. İsterseniz kafanizdaki sistemi yazin degerlendirmesini yapalim oyle daha saglikli olur.

Teorik olarak fark olmamasi lazim. Boyle bir test yapma firsatim olmadi hakli olabilirsiniz ama fiyat farkina bakarsak buna degmez. Konuyu acan arkadas kafasindaki sistemi ve butcesini yazarsa aslinda daha saglikli bir degerlendirme yapilabilir.

Teorik olarak fark olmamasi lazim. Boyle bir test yapma firsatim olmadi hakli olabilirsiniz ama fiyat farkina bakarsak buna degmez. Konuyu acan arkadas kafasindaki sistemi ve butcesini yazarsa aslinda daha saglikli bir degerlendirme yapilabilir.
Şöyle bir karşılaştırma var hocam.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@Silinen üye bahsettigimiz seyler farkli hocam. Cok uc noktadaki bir duruma deginmissiniz. Ayni testi GTX 960 ya da 750 Tİ ile yapsak sonuclar videodakinden cok farkli olur. Demek istedigim ekran kartini besleyebilecek gucte bir islemci var ve bunun ustune cikmaniz bir sey ifade etmez. Size kazandiracagi performans ile vereceginiz parayi karsilastirirsak zarar etmis sayilirsiniz.

Yani hocam fiyatına değip değmemesinden ziyade işlemcinin sonuçta bi etkisi var FPS'ye, onu paylaşmak istedim.

Gayette CPU'nun önemi yüksektir bence. Özellikle son zamanlarda hem CPU'nun hem de belleklerin etkisini gördük..
Misal olarak bazı oyunlar gerçekten CPU'ya çok yükleniyor. Yani elbette bir İ5 6400 veya İ3 6100 bile ziyadesiyle işinizi görecektir ancak dediğim gibi bazı oyunlarda bir İ7 performansı çıkmaz dolayısıyla fark oluşur. İmkanın var ise İ7 al geç. Tabii ki de FPS farkı olacaktır. Bazı testlerde azımsanmayacak kadar bile olabilir, bazılarında olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…