İşlemcinin termal macununu yenileyip BIOS'u sıfırlama sonrası sistem aşırı yavaşladı

TechnoSorun

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İşlemcim çok ısındığı için termal macununu yenilemeye karar verdim. Yeniledim fakat stok soğutucu kesinlikle takılmıyor. 2 vidasını sıkabildim öyle kullanıyorum. Ayrıca soğutucuyu söktükten sonra işlemci soğutucu ile birlikte elime geldi, sonra geri taktım. Fiziksel bir sorun yoktu.
Sistemi açtım geç boot etti. BIOS ayarlarını sıfırlardım ve şu an sistem çok yavaş. Sizce işlemci zarar mı gördü?

Soğutucuyu tam oturtmamanız durumunda termal macunu yenilemenin bir önemi yok ki. 4 ayağı da sıkıca oturacak ki soğutucu işlevini tam anlamıyla yapsın.

AMD işlemcilerin soğutucusunu çıkartırken işlemci gelmesi oldukça yaşanan bir şey. AM5 soket öncesinde işlemciyi anakarta tam anlamıyla kilitleyen bir mekanizma yok sadece kol indiriliyor. Bundan dolayı soğutucuya termal macun vasıtasıyla yapışan işlemci çat diye geliyor.

Soğutucuyu tam takamadığınız için işlemci aşırı ısınıp throttle yapıyor. Bu sebepten de aşırı yavaş çalışıyor. Soğutucuyu takmanız lazım.

Bir sıkıntısı var sanırım asla vidası sıkılmıyor.

Bir sıkıntısı var sanırım asla vidası sıkılmıyor.

Arka plakayı ittirip sıkıyorsunuz değil mi yoksa baskıda geriye gider. Veya sökerken zarar verdiyseniz için yalama olmuş olabilir.

Arka plakayı ittirip sıkıyorsunuz değil mi yoksa baskıda geriye gider. Veya sökerken zarar verdiyseniz için yalama olmuş olabilir.

Sonunda hallettim ama kasanın içinde olduğu için arka plakayı ittirme şansım yok arka kapaktada arka plaka gözükmüyor bende VR ayrıca 1 tane vida yalama olmuş sanırım 3 tanesini sıkabildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…