İşlemcinin üzerinde termal macun kalırsa ne olur?

Resimdeki temizlenmemis ki. Boşuna yeni macunu harcamayın.
@MKarahan bak herkes aynı şeyi söylüyor: işlemcinin yüzeyindeki metali temiz bir şekilde görene kadar temizlemen gerekli.

Şu anki fotoğrafındaki temiz değil, kalıntılar var, laptop olduğu için daha parlak ve temiz bir işlemci yüzeyine ulaşman gerek. Aşırı bastırarak silme ama kolonyayı arttırabilirsin - güzel bir mendille veya atabileceğin bir bez ile dene, pamukla deneme, etrafa kıl tüy bırakır ve çoğu kullanıcı böyle bir şeyi temizlemekte çok zorlanır/fark etmez sonra problem çıkar.

Resimdeki temizlenmemis ki. Boşuna yeni macunu harcamayın.
Kirli olan yer yüzey mi yoksa kenarlardakiler mi, eğer kenardakiler ise fazla zorlarsam zarar veririm diye korkuyorum kolay çıkmıyor çünkü..

Dosya Ekleri

• 20250223_113346.jpg
    223,5 KB · Görüntüleme: 44
Kirli olan yer yüzey mi yoksa kenarlardakiler mi, eğer kenardakiler ise fazla zorlarsam zarar veririm diye korkuyorum kolay çıkmıyor çünkü..
İşlemci yüzeyi, diğerleri bir problem değil - tabiki bir dahaki sefere isopropil alkolünü, yumuşak bir fırçayı hazır edip macun temizliğine geçtiğinde onu da yaparsın.

Laptop'un nedir marka modeli, çıplak işlemci görseli bulabiliriz belki - şu an temiz görünüyor bana ancak ışık ve fotoğraf açısından gözden kaçırmayalım diye.

İdeapad gaming 3 hocam. Kusura bakmayın vaktinizi alıyorum ama ilk defa yaptığım için riske atmak istemiyorum.. bir de bez ile temizleyip tekrardan flashla fotoğraf atayım

İdeapad gaming 3 hocam. Kusura bakmayın vaktinizi alıyorum ama ilk defa yaptığım için riske atmak istemiyorum.. bir de bez ile temizleyip tekrardan flashla fotoğraf atayım
Tabi ancak günümüzde çok eski, gizli veya yasaklı teknolojiler dışında çoğu şeyin anlatımını, videosuun bulabilirsin, ona göre önden hazırlığını da yaparsın artık. Kesinlikle CPU GPU temizle fakat dediğim gibi, bir sonraki sefere yumuşak şekilde temizlersin kalanını, alet edevatını hazırlayıp. 1 yıldan önce de olmaz o zaten.

Bak buradaki videoyu isopropilleyip temizlediği dakikasıyla atıyorum ama baştan izleyip temizleyebileceğin başka yerler varsa onlara da göz atarsın. CPU'nun GPU'nun nasıl parladığına dikkat et.

Kolay gelsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son durum bu hocam umarım dediğiniz gibi olmuştur.. Flashlı ve flashsız şekilde çektim

Dosya Ekleri

• 20250223_115406.jpg
    324,2 KB · Görüntüleme: 37
  • 20250223_115423.jpg
    272,5 KB · Görüntüleme: 26
  • 20250223_115545.jpg
    240,7 KB · Görüntüleme: 22
  • 20250223_115552.jpg
    176,3 KB · Görüntüleme: 25
Biz buna sektörde "ayna gibi olmuş" diyoruz, mahalle bilgisayarcısına gidersen en azından "cillop" der. Tertemiz.
Çok teşekkürler hocam, bir de son olarak içime sinmesi için macun sürdükten sonra atacağım fotoğrafı da bekleseniz olur mu

Dosya Ekleri

• 20250223_124357.jpg
    277,1 KB · Görüntüleme: 14
  • 20250223_124535.jpg
    165,1 KB · Görüntüleme: 25
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…