Her silikon farklıdır. Yani sizin 4790'ınız başka bir 4790'dan daha iyi veya daha kötü olabilir. Deneme yanılma yoluyla bulmanız gerekli ideal voltajı.
BIOS üzerinden offset mode ile ayarladım ben.
Her silikon farklıdır. Yani sizin 4790'ınız başka bir 4790'dan daha iyi veya daha kötü olabilir. Deneme yanılma yoluyla bulmanız gerekli ideal voltajı.
BIOS üzerinden offset mode ile ayarladım ben.
İyi bir undervoltta düşmez. Fakat benim biraz fazla yapmam gerekti mesela. 200 MHz falan düşük alıyorum max saat hızından. Millette böyle şeyler olmamış.
İyi bir undervoltta düşmez. Fakat benim biraz fazla yapmam gerekti mesela. 200 MHz falan düşük alıyorum Max saat hızından. Millette böyle şeyler olmamış.
Deneme yanılma ile yapayım o zaman hocam peki nasıl yapacağım düşük voltajdan mı başlamalıyım örneğin 1.1v 4GHz uymazsa ne diyecek işlemciyi bozma ihtimalim var mı hiç bilmiyorum.
Deneme yanılma ile yapayım o zaman hocam peki nasıl yapacağım düşük voltajdan mı başlamalıyım örneğin 1.1v 4GHz uymazsa ne diyecek işlemciyi bozma ihtimalim var mı hiç bilmiyorum.
Yani hocam şu an benim işlemcim 1.7 v çekiyorya 1.3'lere falan düşürsem bir zarar gelemez değil mi?
1.7v 4GHz de çalışıyorsa 1.3 de 4 GHz çalışır mı onu demek istedim.
Genelde 1.24 falanmış çünkü.