İşlemciye fazla termal macun sürülmesi sorun çıkartır mı?

mowe1131

Centipat
Valorant'ta 80 derece görüyordum boşta 30*45 derece olan i3 12100F işlemcim var. Bugün ne hikmetse termal macun yenilemek istedim açtım bir baktım işlemcinin kenarında boşluklara falan hep bayağı termal macun gitmiş sıkıntı olur mu? Silmeyi denedim ama silinmeyecek kadar çok gitmiş termal yeniledim masterghel regular ile.
Şu an boşta 35 derece falan sıkıntı çıkar mı? Teşekkürler bir de RAM'leri çıkarmıştım fanı sökmek için tekrar RAM'leri takınca görüntü gelmedi tek RAM ile BIOS sıfırladım boot hatası verdi 7 8 tane farklı RAM kombinasyonu ile denedim anca açabildim PC'yi RAM'ler Kingston Fury Beast 2x8 anakart Giga H610M h v2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macun taşar en fazla. Sıcaklıklar iyi ise sorun olmaz.

Tam düzgün sürülmeyince etkisini göstermeyebiliyor fazla taşma durumunda vs. Ben ilk sürerken 2. kezde etki göstermişti iyi sürmek lazım. Sıcaklıklar iyiyse zaten sıkıntı yoktur.

Termal macun iletken değildir, sıkıntı olmaz ama yine de temizleyebildiğiniz kadarını silmek iyi olur.

İletken olmadığı için sisteme zarar vermez ama şöyle bir sıkıntı yaratabilir, eğer çok fazlaysa işlemci ile soğutucu blok arasındaki ısı alışverişini engelleyebilir. Bu da işlemcinizin fazla ısınmasına sebep olur. Sıcaklık değerleri iyiyse bırakın öyle kalsın.

Hocam termalı silebildiğim kadar sildim kenar aralıklarda kaldı sonra MasterGel regular macun ile düz şekilde yatay olarak işlemcinin tüm yüzeyine sürdüm zaten MasterGel regular macunun enjektörünü bilen bilir tam sürülecek şekilde bir enjektör ucu var öyle surdum boşta 38*40 derecede iyi midir kasam ful mesh Game Booster GB 3309 ilk defa kendim macun yeniledim yanlış bir şey yapmamışım sanırsam doğru mudur?

17.SANİYEDEKİ GİBİ SÜRDÜM
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ooct de 2 DK test yaptım large ayarında 77 derece gördü stok fan normal midir?

test

Dosya Ekleri

• OCCT - Stability Testing since 2003 7.03.2024 20_52_17.png
    115,4 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…