İşlemciyi %98 kullanmak mantıklı mı?

ChelseaKazami

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Sistemim aşağıda. İşlemcim oyunlarda 91-95 dereceleri görüyordu. Bir arkadaşım ile macun fan temizliği yaptık. Ona rağmen Overwatch High ayalarda 90 derece aldım. Yani makine güçlü ama laptop yani. Arkadaşım da 2. fotoğraftaki işlemleri yaptı. İşlemcim 75-80 derece aralığında gezmeye başladı Overwatch oyununda. Sorum ise şu. Bu şekilde, bu ayarlarda kullanmak işlemciyi mantıklı mı? Yani gözle görülür bir ısı düşüşü var fakat %98 yapmak zarar verir mi veyahut performansını önemli derecede düşürür mü? Teşekkürler.
evet2.png
evet.png

Arkadaşlar merhaba. Sistemim aşağıda. İşlemcim oyunlarda 91-95 dereceleri görüyordu. Bir arkadaşım ile macun fan temizliği yaptık. Ona rağmen Overwatch High ayalarda 90 derece aldım. Yani makine güçlü ama laptop yani. Arkadaşım da 2. fotoğraftaki işlemleri yaptı. İşlemcim 75-80 derece aralığında gezmeye başladı Overwatch oyununda. Sorum ise şu. Bu şekilde, bu ayarlarda kullanmak işlemciyi mantıklı mı? Yani gözle görülür bir ısı düşüşü var fakat %98 yapmak zarar verir mi veyahut performansını önemli derecede düşürür mü? Teşekkürler.
Eki Görüntüle 1052823Eki Görüntüle 1052824
Hocam işlemciyi tam güçte kullanıyorsunuz öyle düşünün. Sıkıntı olmaz.

Hocam işlemciyi tam güçte kullanıyorsunuz öyle düşünün. Sıkıntı olmaz.

Yani hocam 98 yapmak çok büyük bir performans düşüşü yaşatır mı? Çünkü ben bildim bileli 100'de kullanıyormuşum.

MSI Afterburner'dan UV yapmak daha mantıklı bence. 95 dereceye çıkıyordu benim emektar. Şu an en fazla 80.

O nedir hocam? Undervolt ile performansını düşür müyor muyuz? Üstteki işlem de o sayılmaz mı, bilmiyorum.

Yani hocam 98 yapmak çok büyük bir performans düşüşü yaşatır mı? Çünkü ben bildim bileli 100'de kullanıyormuşum.

O nedir hocam? Undervolt ile performansını düşür müyor muyuz? Üstteki işlem de o sayılmaz mı, bilmiyorum.
Yok hocam çok az fark eder. Sıkıntı olmaz. En fazla 1-2 FPS oynar muhtemelen.

Hocam işlemciyi %98 kullanması için zorlamıyorsunuz ki. %100'e çıkmasın diye kısıtlıyorsunuz. %100'e çıkmadığı için 90 derecelere kadar çıkmıyor. Ama bence laptop soğutucu alıp o kısıtlamayı kaldırın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00