İşlemciyi %98 kullanmak mantıklı mı?

@ChelseaKazami Vallaha ben olsam yapmazdım. İşlemci 4.50 GHz'e kadar çıkabilirken onu 2.6 GHz'de kullanmak mantıksız bence. Soğutucu alabilirsiniz.
Hocam soğutucu 95 derecelerden 75-80lere indirebilir mi? Öyle ise %100e alıp soğutucu kullanmak mı mantıklı? Dediğim gibi Intel işlemcim kuvvetli ama gerçekten laptop için çok çok ısınıyor.

Isınmasından daha iyidir. Isınınca da PC'nin performansı düşer bence bu yaptığınız ile daha az düşüş olacak.

Anladım hocam. Laptoplardan pek anlamıyorum, böyle basit bir ayar ile bu kadar fark etmesini anlamadığım için çok mu performans kaybolur diye düşünüyorum o yüzden sordum. Yani mantıklı gibi duruyor.
Belli olmaz. Arkadaşım %100'den %99'a çekince frekans 3.2'den 1.8'e düşüp hr oyunda darboğaz yaşatmıştı. Sonradan farkettik.
Bunu nasıl fark ettiniz. Aynısını yaşamak istemiyorum.
Not: %100de iken Valorant düşük ayalarda bile 94 dereceyi görüyor..

Son düzenleme:
Umut 77'nin dediği gibi Turboboost hızlarına ulaşmaz. Aslına bakarsan temel çalışma frekansının da altında çalışır, yaklaşık 2.55 Ghz'de.
Yani kayıp %2 değil. Normal şartlarda 6 çekirdek aktif iken maks. 4Ghz'de çalışır, aynı durumda %98'e çekilirse kayıp %36 civarında. Daha az çekirdek kullanımı söz konusu olduğunda yüzdesel kaybın daha da artar.

Undervolting, kaliteli bir termal macun yeteri kadar iyi sonuç vermez ise XTU ya da Throttlestop ile çarpan sayısını düşürebilirsin, kaybın daha az olur.

Yani hocam bunu güç seçeneklerinden %100 yapıp başka şeylere mi yönelmek lazım? Ayrıca yazdıklarınızın hiçbirini bilmiyorum.
Belli olmaz. Arkadaşım %100'den %99'a çekince frekans 3.2'den 1.8'e düşüp hr oyunda darboğaz yaşatmıştı. Sonradan farkettik.
Nasıl anlayabiliriz?

Bu yaptığı ayar ile işlemcinin Turbo Boost'a geçmesini engellemiş, bu durum sıcaklıkları ciddi oranda düşürebiliyor ve zararı yoktur.

Hocam işlemciyi tam güçte kullanıyorsunuz öyle düşünün. Sıkıntı olmaz.
İşlemciyi tam güçte kullanmıyor, işlemcinin en yüksek kullanımını %98'e kısıtlıyor. Normal ayarlarda orada ikisi de %100 olurdu.

Sorunun cevabına gelirsek büyük bir sıkıntı yaratmaz. Tabi ki temizlik ya da soğutucu ile %100'de kullanmak daha sağlıklı.

Hocam bir işlemcinin var olan frekansından daha yüksek frekansta çalışmasını engellemek nasıl bir zarara yol açabilir? En fazla işlemci Turbo Boost ile aynı performansı veremeyecektir diye düşünüyorum?

Yani hocam bunu güç seçeneklerinden %100 yapıp başka şeylere mi yönelmek lazım? Ayrıca yazdıklarınızın hiçbirini bilmiyorum.
Ben olsam öyle yapardım. Mevcut durumda o işlemciye boşa para vermiş oluyorsun. Nette ve forumda kaynaklara ulaşabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…