İşlemciyi değiştirmek için BIOS yenilemek gerektirir mi?

Daha fazla  
Bir ihtimal CPU değiştirmeyi düşünüyorum fakat yenilediğimde BIOS sıkıntısı vb. sıkıntılar yaşar mıyım bilmiyorum. Önceden hiç yapmadım ve BIOS güncellemek lazım mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ihtimal CPU değiştirmeyi düşünüyorum fakat yenilediğimde BIOS sıkıntısı vb. sıkıntılar yaşar mıyım bilmiyorum. Önceden hiç yapmadım ve BIOS güncellemek lazım mı?

İşlemciyi bilmeden, anakartı bilmeden size kimse cevap veremez.

Her türlü BIOS güncellemesi zaten yapmalısın CPU değiştirmesen bile. Anakart üreticileri anakartta bulunan sorunları düzeltebiliyorlar, yeni özellikler, yeni işlemci, RAM destekleri gibi konularda geliştirme yapıyorlar. Ör: Smart Access Memory özelliği BIOS Update ile gelmiş bir özellikti.

Her türlü BIOS güncellemesi zaten yapmalısın CPU değiştirmesen bile. Anakart üreticilere anakartta bulunan sorunları düzeltebiliyorlar veya yeni özellikler yeni işlemci, ram destekleri gibi konularda geliştirme yapıyorlar.
Aynen, eğer optimize gibi şeyler yapıldıysa 80 FPS aldığın oyunda 100 FPS almaya başlayabilirsin.

Çok kolay bir işlem zaten, açıkçası konu açmana bile gerek yoktu. Kendi BIOS'unu nasıl güncelleyeceğin konusunda araştırma yapman daha iyi olurdu. Her markanın güncellemesi farklı. Ör: MSI da BIOS'u flash belleğe attıktan sonra sistemi yeniden başlatıp BIOS'a giriyoruz daha sonra flash moduna geçip dosyayı seçiyoruz sonra işlemin bitmesini bekliyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı