İşlemciyi R5 5600'e yükseltmek mantıklı mı?

Shwtds

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 2X16GB Ripjaws V Kırmızı 3000 mhz dual
Anakart
asus prime h510m-k
Merhaba bu aralar sistemi yükseltmeyi düşünüyorum özellikle işlemciyi 5600 yapmak istiyorum fakat aklımda birkaç soru var.
1-işlemcim Intel ve anakartı da değiştirmem gerekecek şu anki anakart ve işlemciyi satıp 5600 ve uzun süreli bir anakart almak istesem(sıfır) üstüne ne kadar eklemem gerekir.
2-AMD çok ısınıyor diye bir şikayet var benim şu an kullandığım işlemci soğutucu bu:CORSAIR Hydro Serisi H45 120mm Islemci Sivi Sogutucu| ITOPYA.COM bunu değiştirmem gerekir mi?
Her şey Haziran'ın ortasında İtopya'dan alındı kutulu faturalı.
3-işlemci anakart satarken alıcı fatura vs. isteyecek ben de hazır sistem olarak aldığım için tekli parçaların faturası yok onu nasıl ayarayabilirim?

Şimdiden yanıtlarınız için teşekkürler.

Şu an kullandığınız işlemci tam olarak nedir?

2- AMD çok ısınıyor diye bir şey yok. 11.nesille beraber Intel'de ciddi sıcaklık artışı oldu. AM4 kiti varsa H45 büyük ihtimalle yetecektir.

3- her alıcıya aynı faturayı vereceksiniz. O yüzden fotokopi çektirin 3-4 tane. Ayırma diye bir şey yok.

Asıl geçme isteğim LoL'de çok düşük FPS alıyorum 130 civarı veriyor.

İşlemcinizle aynı sokette daha güçlü işlemciler bakabilirsiniz.i7 11700 gibi

Asıl geçme isteğim LoL'de çok düşük FPS alıyorum 130 civarı veriyor.

Bu normal değil. 11400 maksimum çekirdek hızına çıkamıyor olabilir. MSI Afterburner ile işlemci hızını takip ettiniz mi? Bir de hangi işletim sistemindesiniz?

Windows 10 kullanıyorum. AMD programı ile takip ediyorum 40-50 arası kullanımı. Hızı da genelde 4GHz üzerinde.

Bu normal değil. 11400 maksimum çekirdek hızına çıkamıyor olabilir. MSI Afterburner ile işlemci hızını takip ettiniz mi? Bir de hangi işletim sistemindesiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…