İşlemciyi soğutucudan nasıl ayırırım?

megastasyon

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Fizik Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, termal macunu değiştirmek için işlemcinin soğutucusunu çıkarmak istedim. Sonuç ekteki gibi oldu. İşlemci soğutucu ile birlikte elimde kaldı, termal macun ile soğutucuya yapışık duruyor. İşlemci AMD 3700X soğutucu da kendi soğutucusu olan Wraith Prism. Ayrıca ilk kez söktüm ve üstündeki termal macun, AMD'nin macunu idi. (İşlemci yuvası kilitli iken işlemci soğutucuyla birlikte elimde kaldı)
İşlemciyi soğutucudan nasıl sökebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kredi kartı vb. gibi materyaller yardımı ile yavaş ve nazikçe çıkarmanı tavsiye ederim eğer sana yardımcı olabilecek biri varsa onun da saç kurutma makinesi gibi ısıtıcı işlevi görecek bir şeyi kullanarak termal macunu yumuşatmasını ve öyle ayırman daha mantıklı gözüküyor.

Yerinden hareket etmiyor, sanki lehim atılmış gibi sabitlenmiş.
Direkt çekerseniz gelmez. Saat yönünde ve zıttında çevirerek çıkarmanız gerekli.
İşlemciye fön makinesi tutmak içerisindeki lehimleri eritebilir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Direkt çekerseniz gelmez. Saat yönünde ve zıttında çevirerek çıkarmanız gerekli.

İşlemciye fön makinesi tutmak içerisindeki lehimleri eritebilir. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Biraz daha zorlayarak denedim ve oldu, bu sorun sizce neden oluyor?

Tekrar takabilirseniz. Bench testi yaparak islemcinin ısınmasını sağlayın isindiktan sonra çıkarmayı deneyin. Eğer o şekilde de olmaz ise bir ip ile arasından dikkatlice geçirin.

Biraz daha zorlayarak denedim ve oldu, bu sorun sizce neden oluyor?
Kullanılan macundan ve soğutucuyu direkt çekip çıkartmaya çalışmaktan oluyor.

Ryzenler'de özellikle stok soğutucuyu çıkarırken dediğim gibi saat yönünde ve tersine çevirerek çıkarılmalı. Yoksa böyle bir durumla karşılaşılabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…