İşlemciyle FPS arasında ilişki var mı ?

Onur Cesur

Hectopat
Sizce işlemciden kısıp ekran kartını, bide SSD'yi artırmalı mıyım? Yorumlarınızı bekliyorum.

Kardeşim işlemciyle oyun içi fps değerleri arasında pek fazla bir ilişki yoktur. Fps değerlerini en çok etkileyen ekran kartıdır. Ama tabikide işlemciylede bağı var. Samsunlu'nun dediği gibi i5 olsa çok daha iyi olur.

Öncelikle bu soruya yazılı herhangi bir cevap beklemeden şu test sonuçlarına bir göz atın.

Gördüğünüz gibi iki işlemci de stok hızındayken yaklaşık 8 FPS fark oluyor. Ancak sizin dediğinize gelirsek, i3 + GTX 770 almak var iken i7 + GTX 650 TiB almak hiç de mantıklı olmayabilir. Eğer i5 düşünmüyorsanız (ki ben bundan yanayım), i3 + GTX 770 alın.

Tabii bu yine hangi i3 ve hangi i7 modellerinden bahsettiğinize göre değişir, fakat eğer bütçede hiç değişiklik yapamıyorsanız i5(4670/4670K) + GTX 760 almanızı öneririm. Bir de birazcık zorlanıp GTX 770 yaparsanız tam anlamıyla "süper" olur.

Yani i3 ve gt 770 artı sdd mi yoksa i7 ve gt 650 ti mı

Anakartın ne? Bütçen yaklaşık olarak 1300TLye denk geliyor. Seçenlerin ikisi de darboğaz yapıyor. LGA 1150 soketli anakart kullandığını varsayarak, i5 4440 ve ASUS GTX 770 öneriyorum. 200 TL daha fazla vererek daeboğazdan kurtulursun. Ek bütçem yok diyorsan ekran kartını ASUS HD7870 olarak seçebilirsin. Paran bile artar SSD alırsın.

i3 işlemci olarak 4130'u düşünürsek GTX 770 ile darboğaz yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…