İşletim sistemi bulunmayan laptop nasıl düzeltilebilir?

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Laptopa zamanında SSD kart almıştım ve taktırmıştım ve işletim sistemini ona koymuştum sonradan o laptop ile işim bitince asıl bilgisayarıma o aldığım 250GB SSD'yi çıkartıp bilgisayarıma taktım ama laptopu da açamadım, işletim sistemi yoktu. Şu an açamıyorum laptopu ama işletim sistemi olmadığı için açılmıyor kısaca. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bana sırayla anlatır mısınız?

laptopu ama işletim sistemi olmadığı için açılmıyor kısaca.
Normalde bir bilgisayarın açılmasını sağlayan şeyler CPU, GPU, RAM ve güç kaynağı. Herhangi bir depolama biriminin bulunması gerekmez. İşletim sistemi yok ise BİOS ekranı açılır ki disk yoksa da yine BİOS açılır.

Laptopa HDD veya SSD takıp Windows kurmanız gerek sıfırdan. Format için bir USB bellek bulup, içine Rufus gibi bir yazılımla format USB'si hazırlamalısınız.
İçinde HDD var zaten ben ek olarak takmıştım. O rufusu yapmayı gösterir misiniz yani belleğin içine hangi dosyayı atacağım? Laptop eski olduğu için Windows 7'nin en az sistem gerektiren sürümü bile olabilir ama Windows 10 olsa daha iyi olur.
Normalde bir bilgisayarın açılmasını sağlayan şeyler CPU, GPU, RAM ve güç kaynağı. Herhangi bir depolama biriminin bulunması gerekmez. İşletim sistemi yok ise BİOS ekranı açılır ki disk yoksa da yine BİOS açılır.
Bios açılmıyor, kod yazma yeri çıkıyor sonra bir harfe tıklayınca yeniden başlıyor yeniden kod yazma yeri çıkıyor. Depolama birimi zaten var ama sıkıntı işletim sistemi.

BIOS açılmıyor, kod yazma yeri çıkıyor sonra bir harfe tıklayınca yeniden başlıyor yeniden kod yazma yeri çıkıyor. Depolama birimi zaten var ama sıkıntı işletim sistemi.

Sistem açılırken del tuşuna basarsanız veya laptoplarda F2 veya FN tuşu da olabiliyor bu şekilde BIOS açılabilir.

Bunlardan birinden istediğiniz windowsu indirip rufusla USB'ye yazdırın.

Format atmayı bilmiyorsanız youtube üzerinde toplarca video var. İzleyip format atmaya çalışın. Örneğin laptobun markası ne ise "x marka laptop format" diye aratarak başlayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da bir örnek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı