Çözüldü İşletim sistemi depolaması nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

713755

Centipat
Depolama bakarken bir şey fark ettim. İşletim sistemim Windows 11 idi depolama yerine bakarken birden fark ettim ki Linux'un depolama alanı diye bir şey çıktı. Bu olayı anlayamadım eğer olayı anlayan varsa söyleyebilir mi? Bu hata neden kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Depolama alanına bakarken Windows 11'de Linux depolama alanı gördüyseniz bu Windows WSL yüzündendir. WSL Windows'ta Linux dağıtımlarını çalıştırmanızı sağlıyor ve bu yüzden depolama birimlerinde Linux dosya sistemiyle ilgili bölümler görüyorsunuz. Bu aslında bir hata değil de WSL'nin normal bir işlevi. Eğer WSL'yi kullanmıyorsanız yanlışlıkla yüklemiş olabilirsiniz.

Yine de çok işkillendiyseniz denetim masası üzerinden silip geçebilirsiniz.
Depolama alanına bakarken Windows 11'de Linux depolama alanı gördüyseniz bu Windows WSL yüzündendir. WSL Windows'ta Linux dağıtımlarını çalıştırmanızı sağlıyor ve bu yüzden depolama birimlerinde Linux dosya sistemiyle ilgili bölümler görüyorsunuz. Bu aslında bir hata değil de WSL'nin normal bir işlevi. Eğer WSL'yi kullanmıyorsanız yanlışlıkla yüklemiş olabilirsiniz.

Yine de çok işkillendiyseniz denetim masası üzerinden silip geçebilirsiniz.

Çözüm

Yine de çok işkillendiyseniz Denetim Masası üzerinden silip geçebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı