Merhaba, Windows 10 veya Windows 11 işletim sistemini içerisindeki ayarlar, programlar ve diğer her şeyi ile bir ISO dosyasına çevirmek ve başka bir cihaza bu ISO dosyası ile kurulum yaptığım zaman ISO dosyasını ürettiğim cihazın bir kopyası olmasını istiyorum.
Yani bir nevi var olan cihazının yedeğini ISO formatında kurulum yapmaya hazır şekilde almak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?
Kolaylık açısından;
Program Disn++ ile:
Sanal makineda Windows kurulacak C 50GB D 30GB ayarlayıp internet baglantısı olmadan user adında kurulum yaparsın,
Kurulumdan sonra gpedit. MSC'den “sürücü güncellemelerini dahil etme” aktif eder internet açıp guncelleme, ayarlar, program kurulum vs yaparsın.
Tum işlemler bitince “sürücü güncellemelerini dahil etme” kapatır,
Aygıt Yöneticisi'nden sanal makine ağ sürücüsünü kaldırır(istege gore tercih).
Defender kapatır, D surucuye DISM++ atar C surucunun yedegini install.wim olarak Max sıkıstırma ile alırsın.
Bu işlemde kesinlikle sorun olmaması için Defender KAPALI!
Yedek aldığın. Wim i bir ISO kalıbında wim i silip yedek aldıgını monte eder(UltraISO, PowerISO) ISO modunda yedek almıs olursun.
Flasha yazdırıp kullanırsın.
Ya da kuracagın programları katılımsız yapabilirsen ISO'da bir klasore atar, sources içine OEM klasoru olusturup scrip. CMD yapar
Herhangi bir ISO da bunları kullansbilir ve masaustu gelince oto kurdurursun vs.
Bunları yaparsan ilk once sanal makineda dene!
@Worex52 dediğinin haricinde bunlarda yapılabilinir.