İşletim sistemi ISO dosyasına nasıl dönüştürülür?

Mirza1

Hectopat
Merhaba, Windows 10 veya Windows 11 işletim sistemini içerisindeki ayarlar, programlar ve diğer her şeyi ile bir ISO dosyasına çevirmek ve başka bir cihaza bu ISO dosyası ile kurulum yaptığım zaman ISO dosyasını ürettiğim cihazın bir kopyası olmasını istiyorum.

Yani bir nevi var olan cihazının yedeğini ISO formatında kurulum yapmaya hazır şekilde almak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Acronis True Image ile yapabilirsiniz. Acronis True Image sistemi imaj dosyasına yedekliyor.
Böylece hard disk bozulduğu zaman o yedeklediğiniz imajı kullanarak verileri yeni hard diskinize geçirebilirsiniz. Yanlışım varsa özür dilerim.

Hocam o işler size göre zor gelebilir çünkü imaj atılması lazım. Ama ben yine de anlatayım;
Komut ıstemi'ni (CMD) yönetici olarak aç. Sonra bu komutla sistemi bir. Wim imajına al.

Kod:
dism /Capture-Image /ImageFile:D:\custom.wim /CaptureDir:C:\ /Name:"MyWindowsBackup"

Hocam şimdi de winp oluşturman gerekiyor. windows ADK install
Hocam winpyi kurduktan sonra CMD'ye bu kodu yaz.

Kod:
mathematica.
copype amd64 C:\WinPE_amd64
MakeWinPEMedia /ISO C:\WinPE_amd64 C:\WinPE.iso

Biraz zor olabilir hocam.

Acronis True Image ile yapabilirsiniz. Acronis True Image sistemi imaj dosyasına yedekliyor.
Böylece hard disk bozulduğu zaman o yedeklediğiniz imajı kullanarak verileri yeni hard diskinize geçirebilirsiniz. Yanlışım varsa özür dilerim.

Hocam o programlar yavaş imaj atıyor veya yedekliyor.

Hocam o işler size göre zor gelebilir çünkü imaj atılması lazım. Ama ben yine de anlatayım;
Komut ıstemi'ni (CMD) yönetici olarak aç. Sonra bu komutla sistemi bir. Wim imajına al.

Kod:
dism /Capture-Image /ImageFile:D:\custom.wim /CaptureDir:C:\ /Name:"MyWindowsBackup"

Kod:
mathematica.

Evet çok yavaş haklısınız bizim okuldaki bilgesayarların imajı nı ben ve hoca ile almıştım akşam 9 da bitirdik 20 bilgesayarın imajını.

@özkan533 hocam sizin söylediğiniz yöntemde oluşan imajı başka bir PC'ye yüklemek için yine Acronis true imager mi lazım yoksa ISO formatında mı yedekliyor ve yedeklenen ISO dosyasını Acronis True Image olamadan USB yazdırıp kullanabiliyor muyuz?

Kod:

Kod:
mathematica.

@Worex52 hocam sizin söylediğiniz yöntemde de oluşan ISO dosyasını direkt USB'ye yazdırıp kullanabiliyor muyuz? Ve herhangi bir bilgisayara bu ISO dosyasını kurarken sorunla karşılaşır mıyım?

@özkan533 hocam sizin söylediğiniz yöntemde oluşan imajı başka bir PC'ye yüklemek için yine Acronis true imager mi lazım yoksa ISO formatında mı yedekliyor ve yedeklenen ISO dosyasını Acronis True Image olamadan USB yazdırıp kullanabiliyor muyuz?

@Worex52 hocam sizin söylediğiniz yöntemde de oluşan ISO dosyasını direkt USB'ye yazdırıp kullanabiliyor muyuz? Ve herhangi bir bilgisayara bu ISO dosyasını kurarken sorunla karşılaşır mıyım?

Benim bildiğim ISO dosyasıylan imaj almıyor. Bu arada USB'ye atabilirsiniz.

Evet hocam USB'ye yazdırıp kullanabiliyorsun. Başka bir bilgisayara ISO dosyasını kurarken sorunla karşılaşmazsın.

Merhaba, Windows 10 veya Windows 11 işletim sistemini içerisindeki ayarlar, programlar ve diğer her şeyi ile bir ISO dosyasına çevirmek ve başka bir cihaza bu ISO dosyası ile kurulum yaptığım zaman ISO dosyasını ürettiğim cihazın bir kopyası olmasını istiyorum.

Yani bir nevi var olan cihazının yedeğini ISO formatında kurulum yapmaya hazır şekilde almak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim?

Kolaylık açısından;
Program Disn++ ile:
Sanal makineda Windows kurulacak C 50GB D 30GB ayarlayıp internet baglantısı olmadan user adında kurulum yaparsın,
Kurulumdan sonra gpedit. MSC'den “sürücü güncellemelerini dahil etme” aktif eder internet açıp guncelleme, ayarlar, program kurulum vs yaparsın.
Tum işlemler bitince “sürücü güncellemelerini dahil etme” kapatır,
Aygıt Yöneticisi'nden sanal makine ağ sürücüsünü kaldırır(istege gore tercih).
Defender kapatır, D surucuye DISM++ atar C surucunun yedegini install.wim olarak Max sıkıstırma ile alırsın.
Bu işlemde kesinlikle sorun olmaması için Defender KAPALI!
Yedek aldığın. Wim i bir ISO kalıbında wim i silip yedek aldıgını monte eder(UltraISO, PowerISO) ISO modunda yedek almıs olursun.
Flasha yazdırıp kullanırsın.

Ya da kuracagın programları katılımsız yapabilirsen ISO'da bir klasore atar, sources içine OEM klasoru olusturup scrip. CMD yapar
Herhangi bir ISO da bunları kullansbilir ve masaustu gelince oto kurdurursun vs.
Bunları yaparsan ilk once sanal makineda dene!
@Worex52 dediğinin haricinde bunlarda yapılabilinir.

Son düzenleme:
Hiç uğraşmaya gerek yok. Clonezilla tık tık hallediyor. Önce imajı alıyorsunuz sonra imajı ISO'ya çeviriyorsunuz. Bitti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı