İşletim Sistemi Kurulu SSD, Farklı Sisteme Takılırsa Sorun Çıkartır mı?

Mehmet×Alperen

Hectopat
Yer
Osmaniye
İyi günler,
Benim laptopta SSD vardı yeni bir sistem topladım ve SSD'yi PC'ye takıp C olarak ayarladım. Sadece Windows 10 ve programlar var. Benimde yarın laptopa işim düştü bu SSD'yi geçici olarak laptopa takıp sonra PC'ye taktığımda bozulma vb olmadan calışır mı?
PC'yi laptopu hazırlamam lazım yola çıkacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışır mı bilmiyorum ama çalışsa bile driverlarda sorun çıkacaktır.

Merhaba, ben çalışacağını düşünüyorum. Elbette grafik sürücüsü gibi birkaç sürücüyü güncellemen gerekebilir.

Hocam ben de aynı durumdayım. SSD'yi ve HDD'mi bilgisayara takıp SSD'deki her şeyi HDD'ye atacağım, sonra da temiz kurulum yapacağım. Sizin başka bir diskiniz yoksa SSD'nizdeki her şeyi bir flash belleğe atın, sonra temiz kurulum yapın. Yoksa driverlarla çok uğraşırsınız.

İşletim sistemleri yüklenirken anakarta ve işlemciye göre yazılıyor. Bilgisayarda, işlemci veya anakart değişikliği sonucu her zaman temiz kurulum öneriyorlar.

Yani; farklı bir anakart ve işlemcinin olduğu bir bilgisayarda sabit diske kurulan herhangi bir sistem, yine farklı bir anakartın ve işlemcinin bulunduğu başka bir bilgisayarda kendini boot edemeyebiliyor.

Takacağınız laptopta uyumsuz işlemci ve anakart olacağından dolayı, sistem kendini boot etse bile aşırı yavaşlık ve kasmalar ile karşılaşacaksınız. İşinizi görebilir misiniz? Bilemiyorum. Kolay gelsin.

Yüzlerce donanıma özel dosya var. Zamanla Windows Update'le gelen sürücüler var. Zamanında yapmıştım. Bir anakart değişikliğinde bile sistem tuhaflaşmıştı. Ayrıca lisansınız da devre dışı kalıyor.

Ama ben geçici olarak takacağım, sonra yeniden PC'ye takacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…