İşletim sistemi nedir ve nasıl kurulur?

PwPDaRk

Centipat
Daha fazla  
Hazır PC alacağım ve ilk açtığımda ne ile karşılaşacağımı merak ediyorum, işletim sistemini mi kurmam gerekecek? Örnek Windows 10-11 gibi nasıl kurulur? Kurulumu geliyor süresi var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hazır PC alacağım ve ilk açtığımda ne ile karşılaşacağımı merak ediyorum, işletim sistemini mi kurmam gerekecek? Örnek Windows 10-11 gibi nasıl kurulur? Kurulumu geliyor süresi var mı?

Satın almadıysan Windows kurulu gelmez kurman gerekir.

Nereden alacagına bağlı değişir genellikle hepsi işletim sistemli geliyor

FreeDos aldıysan kendin kurman gerekir. Bu video kurmana yardımcı olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aldığınız yere göre değişiyor galiba. FreeDOS'da gelebilir Windows kurulu da gelebilir benimki kurulu gelmişti mesela.
Eğer kurulu gelmezse aşağıdaki videoyu izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows işletim sistemi kuracaksanız 8 GB'lik bir flash sizin işinizi görür internet kafeden filan flasha kurmak istediğiniz işletim sisteminin ISO dosyasını indirdin ardından BIOS ekranına girip flashın olduğu diski en üste atın gerekli şeyleri girdikten sonra kurulum otomatik başlar isterseniz YouTube üzerinden araştırın.

Kardeşim İşletim sistemi dediğimiz şey,senin sistemini kullaabilmen için verilen arayüz ve ona bağlı olarak yazılımsal-donanımsal özellikleri kullanabilmen için kurulmuş 0-1 sayılarından oluşan kodlardır.Şimdi işletim sistemi konusuna gelirsek senin alacağın bilgisayara bağlı olarak zaten gerekli işletim sistemi kurulu gelir.Diyelim ki FreeDos aldın (İşletim sistemi olmayan) Bilgisayarının özelliklerine bağlı olarak 10 öneririm.Çünkü Yeni bilgisayarlarda bile şu anda windows 10 daha akıcı ve rahat çalışıyor.Kurulumu ise hiç bilmiyorsan bir bilgisayarcıya götür 60-70 arası alır.Eğer kendim kuracağım diyorsan bir internet cafeye git usb yi tak rufus ile işletim sistemini kur.Eve gel usb yi tak ve kuruluma başla.Zaten zor bir şey değil Evde telefonun varsa telefondan izleye izleye yap para vermek istemiyorsan.Gerisi sana kalmış.

Markalılar kurulu ve hazır ayarlarla geliyor. Ve sonradan tam sürüm satın alabileceğin bir kaç deneme yazılımı da dahil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…