İşletim sistemi önerisi

Tamamdır bu gece verilerimi yedekleyip kurmaya başlıyorum hepinize iyi geceler.
Vereceğim tek tavsiye canlı masaüstü ortamında test et ilk önce. Driver konusunda vs sorun yaşarsan çözmen zor olur. Canlı masaüstünde her şey çalışıyorsa öyle kur işletim sistemini
İkinci olarak da dişinde alan varsa dual boot deneyebilirsin. Windows lazım olursa yine elinin altında bulunur

Hangi oyunları oynuyorsun?

Kusuruma bakmayın yazmıştım üstte gözükmesi lazımdı ama silinmiş nedense.

CPU: i3-7100 3.91GHz.
RAM: 8 GB 2400 MHz Dual channel.
GPU: Intel HD 630.
HDD: Seagate 1TB 7200RPM.

Yavaşlık HDD'den kaynaklı bu PC de Windows 11 çalıştırmak bile mucize.
Windows 10 Ekim 2025e kadar destek sürecek uygulama desteği 3 yil daha sürer.

SSD alacak durumun varsa sisteme SSD al Windows 10'un animasyonları uygulama açılış hizi yavaş ciddi anlamda

SSD alacak durumun varsa sisteme SSD al Windows 10'un animasyonları uygulama açılış hizi yavaş ciddi anlamda

11 olacaktı yanlış yazmışım

Son düzenleme:
Hangi oyunları oynuyorsun?

Rocket League, Team Fortress 2, osu, CarX Drift Racing Online, stick fight the game şu sıralar oynadıklarımdan.

SSD alacak durumun varsa sisteme SSD al Windows 10'un animasyonları uygulama açılış hizi yavaş ciddi anlamda.

11 olacaktı yanlış yazmışım.

Evet aslında lazım ama gerçekten bu bilgisayarı daha kullansam kullansam 1 sene daha kullanacağım YKS'yi atlattıktan sonra değiştiriceğim. Zaten yaklaşık 8 yıllık bir bilgisayar bu çokça sorun çıkarttı zamanında zar zor ayakta duruyor.

Bu bilgisayara Windows 11 gitmez 10 yükleye gitsin.

Yavaşlık HDD'den kaynaklı bu PC de Windows 11 çalıştırmak bile mucize.
Windows 10 Ekim 2025e kadar destek sürecek uygulama desteği 3 yil daha sürer.

zaten işlemciden dolayı izin vermiyordu normalde bypass ettim öyle kullanıyorum. Bilgisayar açılıp kendine gelene kadar akşam yemeğini yiyip geliyorum. Aslında işletim sistemi gayet hızlı açılıyor ama açıldıktan sonra kendine gelmesi çok uzun sürüyor.

Bypass yanlış bişey .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…