İşletim sistemi ve depolama için SSD önerisi

Yer
Dünya'da bir yer
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime B450M-K
Ryzen 5 5600
Sapphire RX 6700 10GB
16 GB Corsair Vangeance
750W Gigabyte PSU
AOC 21" Monitör
İşletim sistemini yüklemek için ve depolama için iki ayrı SSD almayı planlıyorum fakat boyutları hakkında karar veremedim. 2+2 mi daha mantıklı olur 1+1 mi? Siz olsanız nasıl bir kombo yapardınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemini yüklemek için ve depolama için iki ayrı SSD almayı planlıyorum fakat boyutları hakkında karar veremedim. 2+2 mi daha mantıklı olur 1+1 mi? Siz olsanız nasıl bir kombo yapardınız?
İşletim sistemi için 500GB bile fazlasıyla yeterli oluyor, amacınız sadece işletim sistemi kurmak ise 1TB'lik bir ürün fazlasıyla fazla gelir.

Depolama için ise 2TB'lik bir ürün alırsınız.

Tabi bütçenizi belirtin ilk olarak.

Aslında Kingston KC 3000 almak istiyorum çünkü en iyi yazma ve okuma hızlarını sahip SSD o oluyor.

Aslında Kingston KC 3000 almak istiyorum çünkü en iyi yazma ve okuma hızlarını sahip SSD o oluyor.
Bir üstü Renegade ile cidden kaliteli modeller ama bütçenize ve anakartınıza göre bir yol izlemek lazım.

Bir üstü Renegade ile cidden kaliteli modeller ama bütçenize ve anakartınıza göre bir yol izlemek lazım.

Ben daha çok oyun amaçlı SSD almak istiyorum. 2 + 2 çok pahalıya gelir o yüzden 1 + 1 alsam daha iyi olacak sanırım.

Ben daha çok oyun amaçlı SSD almak istiyorum. 2 + 2 çok pahalıya gelir o yüzden 1 + 1 alsam daha iyi olacak sanırım.
Renegade ve KC 3000 1TB'si 3500TL civarı:

2 tane alsanız 7000TL ediyor, daha ucuz bir model alsanız ikinciyi 5500TL (Exceria G2 gibi.)

1 tane, 2TB Renegade 5800TL:

Renegade modeli bir tık daha iyiymiş evet
Hocam şunuda belirtiyim. Profilinizde yazdığı gibi "B450m-K" kullanıyorsanız, alacağınız hızlar Gen 3 hızı olacak. Yani 3-4 GB/s.
Bu yüzden belirtmenizi rica ettim.

Hocam şunuda belirtiyim. Profilinizde yazdığı gibi "B450m-K" kullanıyorsanız, alacağınız hızlar Gen 3 hızı olacak. Yani 3-4 GB/s.
Bu yüzden belirtmenizi rica ettim.

Evet şu anda kullandığım anakart odur ama yakında B550'ye geçmeyi planlıyorum.

Evet şu anda kullandığım anakart odur ama yakında B550'ye geçmeyi planlıyorum.
Anladım hocam. Sanırım 2TB Renegade alacaksınız şimdi, hayırlı olsun şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…