İşletim sistemi yapmak

Hocam temple OS'i duydunuz mu? Adam kendi programlama dili olan "holy C" diye bir dil geliştirmiş falan göz atmanızı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: acv
Hocam temple OS'i duydunuz mu? Adam kendi programlama dili olan "holy C" diye bir dil geliştirmiş falan göz atmanızı öneririm.

Aynen biliyorum. Hatta isterseniz Linux bilginiz Python ve C bilginiz varsa yapabiliriz bir şeyler paket sistemi gibi vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşletim sistemleri bir bilgisayarın donanım kaynaklarını yöneten yazılımlar bütünüdür. Tek bir yazılım değil, birden çok yazılımı içlerinde barındırırlar. Bir işletim sisteminin geliştirilmesinde yüzlerce, hatta binlerce programcının katkısı olabilir.

İlk önce işletim sistemi çekirdeği lazım onu söyleye yok maalesef.

O zaman iş biraz zor isterseniz Linux dağıtımı yapabilirsiniz o çok daha kolay.
Kişiden kişiye değişir açıkçası bu da. Sıfırdan, Linux'un GitHub reposundaki çekirdeğini derleyerek yapılacaksa çok uzun sürecektir. Linux sadece bir çekirdek, hadi GRUB ile falan başlattığımızı düşünürsek, ne kadar hazır yazılımlardan uzaklaşacağınıza bağlı uğraşma süresi. Örneğin, kendi shell'inizi, kendi paket yöneticinizi yapmak -veya yapmamak- gibi gibi.

Hocam en zor iş oyun motoru değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…