İşletim sistemi yapmak

İşletim sistemi yapmak öyle normal kodlamaya benzemez. Adamlar şirket açıyor bilmem kaç tane mühendis çalıştırıyor aylarca uğraşıyor ama onun sonucu bile tonlarca buglu bir işletim sistemi oluyor. Yani değil bir program onlarca bilgisayar bile yetmez bi işletim sistemi kurmaya.

Çok zor hocam Makina dili, C tabanlı diller falan.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ki kendi başına bir işletim sistemi yapman yıllarını alır.

PowerPoint işini görür.
Tamam bu acımasız oldu.
Linux from scratch tekniği vardı sanırım. Onu kullanabilirsin.
LFS için iyi Linux bilgisi gerekiyor, önce araştırsın yoksa corklar

Bu efsane cevabımın 1.yılı kutlu olsun!

Son düzenleme:
Ben kendi işletim sistemini yapmak istesem hangi programlara ve nelere ihtiyacım olur?
Assembly ve C ile bir işletim sistemi yapabilirsin.
Yapamazsın diyenlere bakma, yaparsın ama basit bir şey çıkar.
Eğer Windows, Linux veya türevi gibi bir şey yapmak istiyorsan bir 100-150 kişiye ihtiyacın var ki bu kişilerle ancak Windows NT 4.0/98 veya MacOS 9 gibi bir sistem yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…