İşletim sisteminin anakart ile ilgisi var mıdır?

Yol yaptı yol

Hectopat
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sosyal de yoktum artık buradayım. Nasılsınız ne yapıyorsunuz? Beni sorarsanız idare ediyorum işte.

Soruma gelecek olursak arkadaşlar şimdi benim harddiskim arızalı olduğu için işletim sisteminde sürekli sorunlar oluyor neyse diğer parçalarım temiz şimdi ben yeni bir harddisk alır isem sistemim sıfır gibi olur mu? Yani işletim sisteminin veya başka bir şeyin anakart ile ilgisi yok değil mi? Her şey harddiske kuruluyor değil mi? Karıştırmış olabilirim yani asıl sormak istediğim diğer parçalarım da sıkıntı yok sadece harddiskimde var ben harddiski değiştirirsem sistem sıfır gibi olur mu yani anakartın bağlantısı var mı harddisk ile?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer tek sıkıntı disk ise sıkıntı geçer, sadece başlıktaki soru için ise vardır fakat sizin sorununuzda yeni bir dahili depolama birimi ile sorununuzun geçeceğini düşünüyorum.

Başlıkta bulunan soru için şöyle birşey söyleyebilirim;
Anakartın işletim sistemi için UEFI ya da başka kurulum seklini desteklemesine göre kurulum yapabilirsiniz.

Ama mesajda bulunan soruna göre yeni disk ile sorun çözülür bu arada HDD yerine SSD almanızı öneririm.

Basit bir örnek ile açıklayabilirim;
Binanın temeli sağlam olmazsa içindeki mobilyalar vs ne kadar sağlam olursa olsun o bina yıkılır.
Yani ben şimdi yeni bir harddiske yeni bir işletim sistemi kursam eski işletim sistemindeki kalıntılar anakartta kalacak mı? Yoksa sistem sıfır gibi mi olacak? Çünkü eski işletim sisteminden hiçbir kalıntı kalmasın sistem sıfır gibi olsun istiyorum ben.

Eğer BIOS'a gömülü lisans anahtarı varsa o kalır fakat sistem performansı açısından bir etkisi olmaz, sıfır gibi olur
@Yol yaptı yol

Eğer BIOS'a gömülü lisans anahtarı varsa o kalır fakat sistem performansı açısından bir etkisi olmaz, sıfır gibi olur
@Yol yaptı yol
He işte bende onu diyorum evet bir tane lisans var. Aslında direk format atılsada sıfır gibi olur ama kalıntılar kalır performansa etkisi olur değil mi? Yani format İle harddiski direk değiştirmenin arasında fark var sanırsam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…