Işletme mezunu işsiz kalır mı?

KUSKASS

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, işletme 2. sınıfa geçtim çevremde çok fazla neden bu bölümü seçtin işsiz kalırsın gibi laflar duyuyorum. İngilizce iyi seviyede biliyorum ve Fransızca öğreniyorum. Babamın mermer eksperi bir arkadaşının yanında stajımı da yapacağım. Üniversiteyi bitirince yurt dışında yüksek lisans düşünüyorum. Geri gelince mermer eksperinin yanında da şirkete girmeyi düşünüyorum. Ben şahsen planıma güvenerek yola çıktım ama çevremdeki insanlar güvenimi kırdı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini geliştirirsen çok para kazanabilirsin.

Maaşın beklentin karşılanır mı onu bilmiyorum ancak işsiz kalacağını sanmıyorum. Genelde yabancı dili olan bilmem ne bölümü mezunları bile iş buluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maaşın beklentin karşılanır mı onu bilmiyorum ancak işsiz kalacağını sanmıyorum. Genelde yabancı dili olan bilmem ne bölümü mezunları bile iş buluyor.

Açıkçası çok bir maaş beklentim yok, ilk yıllarımda iyi para kazanma gibi bir düşüncem de yok. İlk yıllarda tek derdim çalışmak olacak. Amacım zaten yurt dışında çalışmak, onda da öyle 8 10 bin eurolar beklemiyorum. Yeter ki kendimi döndürecek bir para kazanayim.

Babanın şirketi yoksa işsiz kalacaksın veya asgari ücrete başka işler yapacaksın muhtemelen.

Çok olumsuz baktığını düşünüyorum ya mermer de staj yapacağım ve orada devam edebilme hakkım olacak ya da babam sayesinde belki aygazda stajımı yapacağım ve oradan da devam edebilme ihtimalim var hakkımda hayırlısı bakalım yolum daha uzun görüşlerine katılmasamda yine de yorumun için teşekkürler.

Ablam ingilizce işletme okudu kendini geliştirdi olduğu bölümde. Okulunun son 5-6 ayı falan total 40 k maaşla stajyer olarak çalıştı. Şimdi de teklifler alıyor. Kendini geliştirmek mühim.

Ablam İngilizce işletme okudu kendini geliştirdi olduğu bölümde. Okulunun son 5-6 ayı falan Total 40 k maaşla stajyer olarak çalıştı. Şimdi de teklifler alıyor. Kendini geliştirmek mühim.

Bende farkındayım kendini geliştirmek çok önemli ama işte çevredeki insanlar boş bölüm falan dedikçe istemsiz bir umut kırılıyor ama bende kendime inanıyorum umarım bende ablan gibi güzel bir staj yapabilirim yorumun için teşekkürler.

Olumsuz bakmıyorum sadece gerçekleri söylüyorum. Türkiye de milyonlarca üniversite mezunu işsiz var. Daha geçen gün sınavda derece yapmış Sabancı da okumuş kız işsizim diye videoya çıktı. Binlerce atanamayan öğretmen marketler de kasiyerlik yapıyor.Hangi üni de okuyorsun bilmiyorum ama Boğaziçi, Koç, Sabancı da okumuyorsan işin çok zor. Yıllar önce IK'ci arkadaşım bu okullar harici başvurulara bakmıyoruz bile demişti. Yolun daha uzun hevesini kırmak istemem ancak çok çalışman gerekiyor. Bunlar sizin suçunuz değil. Her yere üniversite açanların suçu. Herkes okumak zorunda değil ancak böyle hem eğitimli oranı yükseliyor hem de işsizlik sayısı az gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…