İşletme okumak mantıklı mı?

merhabalar dgs ile odtü'ye geçiş yapılabilir mi sence ve işletme ya da iktisat okumak mantıklı mı?
DGS EA ilk 50 yaptıysan geçebiliyorsun diye biliyorum. İşletme ve İktisat okunabilir bölümlerdir. Bana kalırsa İşletme daha mantıklıdır. Mezun olduktan sonra yönetim, organizasyon, muhasebe, finans, insan kaynakları, pazarlama, örgütsel davranış, hatta bilişim sektörlerinde çalışabilirsin. Mezun olana kadar istediğin alana yönelebilirsin.

Teşekkürler bende işletme üzerine devam etmeyi düşünüyorum ama hâlâ karar veremedim ve araştirma yapıyorum

Erasmus yaptı. Polonya'dan memnun değil pek gelişmiş bir ülke değil ama meslek güzel. burada havalimdanında dovizci olarak işe girmişti.
Polonyanın gelişmiş olmadığından eminmisin? Genelde polonyada bulunan şeyler daha donra Türkiye'ye geliyor. Mesela marketteki insansız kasalar gibi

Polonyanın gelişmiş olmadığından eminmisin? Genelde polonyada bulunan şeyler daha donra Türkiye'ye geliyor. Mesela marketteki insansız kasalar gibi
Gelişmiş değil yurt dışına gidiceksen Almanya seviyesinde biryere gidiceksin. Türkiye ile kimse birşey kıyaslamadı sen neden Türkiye'yi soktun işin içine?

İşletme, iktisat gibi bölümler tamamen kendinizi geliştirmenize ve çevrenize bağlı bölümler. Bu ikisi olmadıktan sonra isterseniz Boğaziçi'de okuyun işsiz kalabilirsiniz. Bu ikisi olduktan sonra en düşük puanlı okulda okuyun en iyi yerde iş bulabilirsiniz. Olay tamamen sizde bitiyor. Geçtiğimiz günlerde Akademik Link Youtube kanalında Sabancı Üniversitesi gibi kaliteli bir üniversiteden mezun olan ve işsiz kalan bir arkadaşımızı paylaştılar. Bu arkadaş gibi örneklerde var, bunları da görmezden gelmemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…