İşletme okunursa işsiz mi kalınır?

Oğulcan Y

Hectopat
Dostlar selam. Bu sene YKS'de beklediğim sonuçları yapamadım. Normalde Hacettepe İngilizce işletme istiyordum fakat beklediğim gibi olmadı. Şu an Türkçe İzmir dokuz eylül üniversite. Yazmayı düşünüyorum. Finansa ilgim çok büyük ve tutkum var. Gece gündüz hiç ara vermeden günlerce çalışabilirim o derece ilgim var öyle söyleyeyim. Bu sene mezun senem ve daha fazla mezuna kalamam. Sizce 9 Eylül'e gitmeli miyim veyahut yatay geçişle Hacettepe'ye gitmeyi denemeli miyim? Akıl verirseniz çok sevinirim. Dediğim gibi finans alanına ilgim var ve bu işi yapmak istiyorum. Tavsiyelerinize açığım.

Hocam herkesin okuduğu bir bölüm gururunuzu kırmak istemem ama işsizlik diz boyu bu bölümde maalesef ki. Eğer dediğiniz gibi parayı bu kadar seviyorsanız mutlaka ticarete atılmanızı tavsiye ederim. Bana teşekkürü sonra edersiniz. 😁

Hocam herkesin okuduğu bir bölüm gururunuzu kırmak istemem ama işsizlik diz boyu bu bölümde maalesef ki. Eğer dediğiniz gibi parayı bu kadar seviyorsanız mutlaka ticarete atılmanızı tavsiye ederim. Bana teşekkürü sonra edersiniz. 😁
İşe alımlarda üniversite adı o kadar önemli mi peki, Hacettepe'ye Marmara'ya gidersem bir şansım olur mu sence? CV'mi geliştirmek için çabaladığımı varsayarsak.

İşe alımlarda üniversite adı o kadar önemli mi peki, Hacettepe'ye Marmara'ya gidersem bir şansım olur mu sence? CV'mi geliştirmek için çabaladığımı varsayarsak.

İşe alımlarda üniversite isminin en önemli olduğu bölümlerin başında İşletme-İktisat gibi İİBF bölümleri geliyor. Çok iyi üniversiteler gelmiyorsa pek mantıklı bir tercih değil.

İlk 5 bine girilmediği sürece İİBF bölümlerinden uzak durun çünkü gerçekten mezunu fazla ve mezunu fazla olduğu için rakibiniz de fazla. Farklı bölüm düşünmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı