İşletme vs kamu yönetimi

Emre3595

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, bu kayıt döneminde açık öğretime kayıt yaptıracağım. Amacım bölümü 3 yılda bitirmek. Yaz okulu, üstten ders almak vs ile bu mümkünmüş sanırım. İşletme veya kamu yönetimi okuyacağım, hangi bölümün dersleri daha kolay? Matematiğim çok kötü, bunu göz önünde bulundurursanız iyi olur, yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler. (lütfen başka bölüm tavsiye etmeyin bu iki bölümden birini seçeceğim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yardımcı olur mu bilmem ama duyduğum kadarıyla işletmede rahat iş bulmak istiyorsan sağlam bir üniversite de girmen lazımmış. Kamu yönetiminde bir arkadaşım okuyor ve bayağı hoşuna gittiğini söyledi. Girerken terreddütleri vardı ama sevmiş bölümü. İş sahası olarak da sanırım idari hakim veya kaymakam gibi rütbelere gelebiliyorlar.

Kamu Yönetimi daha basittir. Öel sektör pek tercih etme bu bölümü. KPSS ile düz memur olarak atanmak istiyorsan bu bölümü okuyabilirsin. A grubu için dezavantajlı bir bölüm olabilir. Kaymakamlık sınavı ile atanmayı da deneyebilirsin ki dersler ile sınav içeriği hemen hemen uyumlu.

İşletme bölümü biraz daha zordur ama yine de kolay sayılır. Matematik, Ekonomi, İstatistik, Muhasebe gibi sayısal dersler barındırır. Özel sektörde bayağı bir kapı açar. Kamuda ise KPSS A grubu için elini güçlendirecek dersler verir.

3 senede bölüm bitirmek, KPSS çalışmak için ek süre sağlayabilir. Özel sektörde fayda sağlar mı bilmiyorum ama herhalde bir avantaj sağlar.

Kamu Yönetimi daha basittir. Öel sektör pek tercih etme bu bölümü. KPSS ile düz memur olarak atanmak istiyorsan bu bölümü okuyabilirsin. A grubu için dezavantajlı bir bölüm olabilir. Kaymakamlık sınavı ile atanmayı da deneyebilirsin ki dersler ile sınav içeriği hemen hemen uyumlu.

İşletme bölümü biraz daha zordur ama yine de kolay sayılır. Matematik, Ekonomi, İstatistik, Muhasebe gibi sayısal dersler barındırır. Özel sektörde bayağı bir kapı açar. Kamuda ise KPSS A grubu için elini güçlendirecek dersler verir.

3 senede bölüm bitirmek, KPSS çalışmak için ek süre sağlayabilir. Özel sektörde fayda sağlar mı bilmiyorum ama herhalde bir avantaj sağlar.
Hocam yorumun için teşekkür ederim güzel noktalara değinmişsin. Düz memur olarak atanma fikri geçti içimden o yüzden hangisi daha kolay diye sordum. Özel sektör veya A grubu KPSS umurumda değil açıkçası. Düz memurlukta benim gördüğüm hemen hemen tüm kadrolarda işletme veya kamu y.den birini istiyor, o halde kamu y. daha mantıklı sizin söylediklerinizden yola çıkarak.

özelde çalışmak istiyorsan işletme kamuda çalışmak istersen kamu yönetimi. bende kamu yönetimi mi yoksa siyaset bilimi ve kamu yönetimi mi okusam diye arafta kaldım

özelde çalışmak istiyorsan işletme kamuda çalışmak istersen kamu yönetimi. bende kamu yönetimi mi yoksa siyaset bilimi ve kamu yönetimi mi okusam diye arafta kaldım
Hocam yorumun için teşekkür ederim. Açık öğretim'den bahsediyorsan eğer bahsettiğin iki bölüm de aynı değil mi? Anadolu Üniversitesi sitesinde ''Açıköğretim Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans Programının adı 2019-2020 öğretim yılından itibaren “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi” olarak değiştirilmiştir.'' diyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı