ISO dosyaları görünmüyor

CEYHAN TORUN

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Masaüstü bilgisayarımda Windows 11 kullanıyorum ama yanına bir Linux kurmak istiyorum. Elimde Ventoy programıyla içine birden fazla ISO dosyası attığım bir flash bellek var. Tek flash olmasına rağmen boot menüsünde iki flash gözüküyor. 1. seçilemiyor, 2. yi seçince aşağıda yazdığım menüler çıkıyor. Ben daha önce de aynı bilgisayara Linux kurdum ve sildim hiç sorun yaşamadım. Ama bu sefer daha önce hiç görmediğim bir pencere karşıma çıktı. Şöyle yazıyordu "shim UEFI key management. Press any key to perform mok management."ve daha sonra "perform mok management","continue boot, enroll key from disk, enroll hash from disk." bu menüler neden karşıma çıktı ve ne yapmam gerkiyor. Ayrıca bir şey daha söylemek isterim ben bilgisayara Windows 11 kurarken BIOS'tan Secure Boot'u açmamıştım ve o şekilde kurmuştum. Çünkü varlığından haberim yoktu. Daha sonra Secure Boot'tan haberim oldu ve açtım (ayrıca Windows 11 için Secure Boot gerekliymiş ben onu açmadan nasıl kurdum o zaman). Acaba ondan mı bu menü karşıma çıkıyor. Linux kurmak için Secure Boot'u kapatmam mı lazım ve bu gerekli bir şey mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…