ISO dosyası nasıl yazdırılır?

arasove

Kilopat
USB yazdırmak için Ventoy ile kurulumu gerçekleştiriyorduk değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben ISO dosyasını USB belleğe Fedora Media writer ile yazmayı ya da direkt DVD'ye yazmayı tercih ediyorum. Ventoy deneyimim burada öneri verebilecek kadar güçlü değil.

Fedora Media writer nasıl kullanılır biraz da ona değinmek istiyorum bahsetmişken. Öncelikle Fedora Media Writer GitHub sayfasından sistemimiz için uygun sürümü bulup indiriyoruz. Ardından programı kuruyoruz. Daha sonra USB hazırlama adımlarına geçebiliriz öncelikle yazacağımız boyutu en az 8 GB olan USB belleğimizin - varsa - içindeki bilgileri yedekliyoruz. Ardından programımıza giriş yapıyoruz. Ilk olarak ISO dosyamız ardından USB belleğimizi seçiyoruz ancak burada bir detayı belirtmek istiyorum bu program Ventoy gibi değildir yani seçtiğiniz USB belleğin tamamını yazdığınız ISO dosyası için ayırır ve bu işlem sırasında belleğimizin içindeki tüm dosyaları siler bu program ile yazdırılan USB'ler tekrar bu program ile ya da doğrudan formatlayarak düzeltilebilir. USB'nizi tekrar eski haline getirme. Fedora Media writer uygulamasını açın ve USB belleğinizi seçtikten sonra Repair/Onar tuşuna basın bu işlem sonrası USB'nizi normal bir biçimde kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Ventoy kullanabilirsin daha rahat olur pek anlamıyorsan Ventoy ile biçimlendirdikten sonra ISO dosyasını direk belleğin içerisine sürüklemen yeterli eğer depolamada istersen belleğin içine klasör oluştur o klasörün içine istediğin dosyayı koyabilirsin sıkıntı yaratmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…