ISO içerisinden silinen Microsoft Store'u tekrar yüklemek

Makaleler
5
Daha fazla  
Selam, sistemim eski ama bazı ekipmanlarımın driverlarının Windows 10 altı ile uyumlu olmaması ve bazı özelliklerini sevdiğim için Windows 10 kullanmak istiyordum. Bu yüzden NTLite kullanarak kendime hafifletilmiş bir Windows 10 ISO dosyası hazırladım. Olabildiğince hafifletmeyi istediğim için Microsoft Store dahil olmak üzere işime yaramayacağını düşündüğüm tüm Windows ile beraber gelen yazılımları silmiştim. Uzun süredir bu hafiflettiğim sistemi kullanıyordum ama Microsoft Store'a ihtiyaç duymaya başladım. Geri yüklemek için internette gezindim ve orada gördüğüm birçok yöntemi denedim ancak hiçbiri sonuç vermedi. Kendimce doğruluğundan emin olmadığım bir sonuca vardım: "Windows ile beraber gelen yazılımları eğer sonradan silersek geri getirmesi kolay. Çünkü sistem dosyaları içerisinde kurulum paketleri yer alıyor ve geri yükleme için kullanılan yöntemlerde bunlardan faydalanılıyor. Ancak ISO'nun içerisinden silersek kurulum paketleriyle beraber tamamen kaldırıldığından dolayı tekrar yüklemek için farklı yöntemlere ihtiyaç duyuluyor."
Dediğim gibi doğruluğundan emin olmadığım bir düşünce. Peki bu durumda geri yükleme için ne yapmam gerekiyor? Kesinlikle bir yolu vardır diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00