İspanya'da yaşanır mı?

Boş yolda yürürken bile başımıza bir şey gelebilir. Örneğin saksı düşebilir deprem olup yol yarılabilir.

Spain!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Avrupa'da korkulacak bir şehir yok. Sadece iyinin kötüsü yerler var. Mesela Polonya olabilir. İspanya'dan korkmak için bir sebebiniz yok.
Gece vakti gidilmemesi gereken yerler her ülkede var. Sadece orda birkaç yıl yaşayanlar tam bilir nerelerinin sakat olduğunu. Normal günlük gezide birşey olmaz kolay kolay. Ancak Ghetto denen yerlerden uzak durulmalı. Mesela Hollandada Bijlmer var, karanlıkta git oraya 80% soyarlar seni

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    887,8 KB · Görüntüleme: 32
  • spain.jpg
    175 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:

Az çok yaşayacağım şehir hakkında nerelerin tehlikeli olduğunu biliyorum.

Ben 12 yıldır İspanya'da yaşayan birisiyim ve kesin ve net bir şekilde evet yaşayabilirsin hem alım gücü yüksek bir ülke iyi bir iş de çalışıyorsan aylık 2000-3000 euro maaş alırsın maaş az gelebilir ama market ve diğer fiyatlara bakarsan eğer 2000 euro maaşın iyi olduğunu görebilirsin bunun yanı sıra rahat ve özgür bir ülke Türkiye ile aralarında neredeyse hiçbir fark yoktur ama gelmeden önce sana tavsiyem İspanyolca'yı iyi bir şekilde öğrenmendir akıcı bir şekilde dil konuşabilirsen halk seni arana alır ve ırkçılık sorunu da çekmezsin

Hocam azcık alakasız, bende 1 ay sonra Barcelona'ya gideceğim. İspanyolca zor mu? Belirttiğiniz A2 seviyesine gelmek ne kadar sürenizi aldı? Dile yatkınımdır sadece ingilizceyi ileri seviye biliyorum.

Bir süredir İspanya’da yaşıyorum ve oldukça memnunum. Sorularınız varsa sorabilirsiniz.

Barcelona gibi şehirlerde çok fazla yabancı var ve politik durumu karışık. İspanya’dan ayrılmak istiyorlardı. Buradaki yerliler de Barcelona gibi şehirlerin daha tehlikeli olduğunu söylüyor ama evden çıktığınız gibi öldürüleceğiniz anlamına gelmiyor. İspanya’ya geldiğimden beri hiçbir riskli durumla karşılaşmadım ve insanlar da oldukça iyi niyetli. Bir köşede durduğunuzda bile nasıl olduğunuzu soruyorlar ve yardım etmek istiyorlar. Özellikle Madrid gibi şehirlerdeki insanlar daha arkadaş canlısı ama Barcelona gibi şehirlerdeki insanlar daha soğuk olabiliyor.

Kiralar, market fiyatları ve telekomünikasyon genellikle uygun. Doğal gaz, elektrik ve su pahalı sayılabilir.

Belirttiğiniz A2 seviyesine gelmek ne kadar sürenizi aldı?
İspanyolca aşırı zor bir dil değil. C2 seviyesinde Fransızca ve İngilizce bilgim de olduğu için kolaylıkla öğrenebilmiştim. Günde birkaç saat çalışırsanız yaklaşık 3-4 ayda A2 seviyesine gelebilirsiniz.

Son düzenleme:
İspanya'da yaşamayı yerine Norveç'te yaşabilirsin.

Hocam azıcık alakasız, bende 1 ay sonra Barcelona'ya gideceğim. İspanyolca zor mu? Belirttiğiniz A2 seviyesine gelmek ne kadar sürenizi aldı? Dile yatkınımdır sadece İngilizceyi ileri seviye biliyorum.

Hocam İspanya'ya gidiş-dönüş yapıyorum. Vize vs. her şey halloldu. Allah'ın izniyle vatandaslikta alırız. İspanyolca biraz zor olduğu doğru hocam şu an B2 seviyesindeyim karşımdakini anlayabiliyorum A2 seviyesine 2 ay gibi bir sürede geldim.

Hocam vatandaşlık konusunda kesin karar vermeden konuşmayın derim çünkü İspanya çifte vatandaşlık kabul eden bir ülke değil onun dışında Türkiye de İspanya da benzer özelliklere sahip ülkelerdir gerek olmadığı sürece almayın bence zaten biz de bu konuya pek ılıman bakmıyoruz.

Gidilecek daha iyi bir sürü ülke var, inan bana, İspanya'da yaşayacağına Eskişehir, Antalya, İzmir gibi bir şehirde yaşa, eminim İspanya'dan suç olarak daha güvenli, İspanya'ya gidenler sırf Avrupa diye gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…