İspanya'da yaşanır mı?

Ah Ispanya ah

Hocam tercih artık İspanya oldu. Orada yaşıyorum artık. Şu an Türkiye'ye ailemi ziyaret için geldim. Ve konu Mart'ta açtım bunları söylemeniz için geç kaldınız

Biliyorum hocam. Türkiye vatandaşlığından çıkmadan İspanya vatandaşı olamıyorum. Böyle bir şey yapmayacağım içinde vatandaşlığı unuttum bile. Belki ilerleyen zamanlarda tercihim İtalya olabilir.

İtalya ile bir daha hiç uğraşma bence eğer İspanya'da kalıcı yaşıyorsan git al vatandaşlığını Türkiye'ye ziyaret dışında gelmezsin hem Türk vatandaşlığına göre de daha avantajlıdır. Ben İspanyolum ve uzun zamandır da İspanya da yaşıyorum biz turistleri pek sevmeyiz eğer İspanya'da yaşayacaksan vatandaşlık almalısın yoksa çok fazla zorluk çekeceksin halk seni arana almaz evet misafirperver ve cana yakınız ama sadece gezmeye gelenler için bu yüzden sana tavsiyem al vatandaşlığını rahat et.

Anladım hocam. Ben İspanya'da kalıcı yaşıyorum evet. Teyzemin lokantasında çalışıyorum. Vatandaşlık konusunu ise bilemedim, eğer Türkiye vatandaşlığından çıkarsam ülkemi satmış olurum. Sizin düşünceniz ne bu konuda?

Bir de İspanya'nın neresinde yaşıyorsunuz ve ne iş yapıyorsunuz

Hocam İspanya vatandaşlığı için Türk vatandaşlığından çıkmam büyük ihtimal. Burada biras çalışıp para kazandıktan sonra vatandaşlık için tercihim İtalya olabilir fikirlerim bu yönde.

Hocam hayırlı olsun bende Malatya'da yaşıyorum ve yukarıda bir arkadaş da demiş Malatya'da artık yaşam daha zor çoğu yer yıkılmış hergün işe,okula giderken yıkılan binalar vb. Sorunlar.

Ben Madrid de yaşıyorum ve Araştırmacı Gazetecilik ile meşgulüm onun dışında grafik tasarım ve yazılım gibi şeyleri de öğreniyorum. Fikir senin fikrindir hocam ben sadece tavsiyede bulundum. İtalyancayı öğrenmekle zaman kaybetme diye önermemiştim de zaten ikisi de aynı aileden geldiği için sorun oluşturacağını zannetmem.

Ya birader Türkiye'den gideceksin her halükarda daha güvenli bir yere gidiyorsun. Korkma İspanya iyidir El Clásico falan da izlersin hem.

Hocam tercih artık İspanya oldu. Orada yaşıyorum artık. Şu an Türkiye'ye ailemi ziyaret için geldim. Ve konu Mart'ta açtım bunları söylemeniz için geç kaldınız
Sevindim hocam gitmenize . En azından bir Türk gencinin daha hayatı kurtulmuş oldu. Bende buralarda eziyet çekmek istemiyorum. İngiltere'ye taşınmak istiyorum en kısa zamanda. Zaten tanıdığım çoğu kişi orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…