ISP'yi arayınca internet hızı düştü

Dün hız düşüklüğü nedeniyle (geçen ay 50 civarı download görüyordum, zorlarsam 60-70 verirler herhalde diye de düşündüm) kayıt oluşturdum, onlarda 5 dakika sonra geri arayıp durumu sordular, ilgili birime kaydınızı açıyoruz dediler.
Sabah kalktım internet yok, modemi resetledim, bekledim 5-10 dakika internet geri geldi, uploadın yarısı gitmiş bu sefer de.
Tekrar ararsam internet yok olacak diye korkuyorum.

Nasıl becerdiler bunu inanın bilmiyorum.
Düzelir umarım .

Güncelleme;

Uploadı herhalde 8'e falan sabitlediler, bu olayı dün akşam destek talebinin altına yazdım cevap vermediler.

Dün sabah ekip geldi, kutudaki kabloları değiştirelim diyerek gittiler, herhalde bir şey yapmadılar, onlar gittikten sonra bağlantı hiç kopmadı, hızlarda aynı.
Bende birkaç saat sonra kabloları kontrol etmek amacıyla terasa çıktım, bağır kablolardan birisinde yağmur değebilecek şekilde açıklık varmış ve paslanmış (yaklaşık 4 cm kadarlık bir kısım) orayı pas sökücü ile sildim 1Mbps hız artışı yaşandı.

Son düzenleme:

Modeminiz bu mu? Acil değiştirin şimdiye kadar bu hızla düzgün çalışması bile mucize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…