Bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor demek istemiştim. Çocuğum müslüman olmasa bile zorla götürülcek şimdi burada gitmez olur biter gibi şeyler söylemeyin.
Eğer iktidarda ise bu zamana kadar bir şey yapmamaları şimdi roket yağdırmaları mantıklı gelmiyor ayrıca sivil bölgelere saldıran İsrail'e karşılık aynı şeyi yapıp Sivil bölgelere roket yağdırıyor.
İsrail Müslüman sivillere şiddet uyguluyor, soykırım yapmıyor. Buna ne kadar aşağılıkça diye bakıyorsak Hamas'ınki daha da aşağılıkça.
Filistin bu terör örgütünden medet umduğu sürece asla meşruiyetini sağlayamayacak.
Sivil halka roketle saldırmanın hiçbir açıklaması yoktur. İsrail sivillere şiddet uygulayınca nasıl lanetliyorsan, şimdi aynı vicdanını kullan da İsrailli sivillere kat kat fazlasıyla saldıran terör örgütüne de aynı şeyi yap o zaman.
Eğer iktidarda ise bu zamana kadar bir şey yapmamaları şimdi roket yağdırmaları mantıklı gelmiyor ayrıca sivil bölgelere saldıran İsrail'e karşılık aynı şeyi yapıp Sivil bölgelere roket yağdırıyor.
Belki de hazırlık yapıyorlardı şimdiye kadar. Çünkü bu seferki Filistin daha farklı. İsrail'in iki kentinde denetimi sağladılar. Hamas'ın sivil öldürüp öldürmediği konusunda bir bilgim yok. Eğer bilerek ve isteyerek öldürüyorlarsa o zaman durum farklı olur.
Bu ülkede sadece müslümanlar yaşamıyor demek istemiştim. Çocuğum müslüman olmasa bile zorla götürülcek şimdi burada gitmez olur biter gibi şeyler söylemeyin.
Demir Kubbe, rezalet bir hava savunma sistemi hocam. Sadece küçük çaplı, düşük irtifalı füzeleri %90 oranında düşürebiliyor. S-400 gibi sistemler varken; Demir Kubbe yanında çöp kalır. Hamas'ın attığı soba demirinden yapılma füze olduğu için, füzeleri durdurması normal. Buna rağmen yine füzeleri %90 durdurabiliyor.
Günümüz füzeleri karşısında bir hiçtir Demir Kubbe.
Sivillerin yerleşimlerine yüzlerce roketle saldırmaya başka bir şey denmez. İsrail'in Iron Dome sistemi olmasaydı şu anda binlerce sivilin ölüm haberini okuyor olurduk. Gerçi iki yüzlüler ölen Yahudi "halk" olunca sevinirlerdi orası da ayrı konu...
Masum insanın ve sivillerin dini, dili, milliyeti olmaz. İnsandır!
@381258 Tabii canım yerleşim mahallelerine roketle saldırmanın amacı hiç sivilleri öldürmek olur mu? Gül atıyorlar aslında ama İsrail çok alınıyor... İsrail şu anda Lod'da sivil katliamı yapmıyor meşruluğunu koruması gerektiği için. Kontrollü denetimle geri çekildi, Hamas'ın meşruluğu var mı ki bunu korumak için soykırım yapmamayı tercih etsin? Hamas her durumda bir terör örgütüdür.
Peki benim askerim neden Arap çöllerinde ölsün? Neden beni ilgilendirmeyen bir konu için benim küçükken selam verdiğim asker abi ölsün ya da neden zaten sabah ayazında nöbet tutan askerim ölsün? Sanki ben lanetliymişim gibi konuşmuşsunuz. Ayrıca msülümanım söyleyeyim fakat neden benim askerim Araplar için ölsün?