İsrailin Filistin'e zulmü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orada o kadar ölüm oluyor hâlâ aramızda bazıları "Topraklarını satmışlar." diye tutturmuş. Siz vicdanen İsrail yönetiminin oradaki insanları öldürmesine razı mısınız?

Hadi hiç Filistin halkına vicdanın sızlamadı 4 büyük dinin de kutsalı olan Mescid-i Aksa üzerine yapılan saldırılara da mı susacaksın?

Filistin halkı size ne yaptı? Kendilerine yapıldığı gibi gelip evini mi yıktılar? Çocuklarını mı zorla elinden alıp götürdüler? Aileni dininden dolayı işkencelere mi maruz bıraktılar?

Yeter! Her şeyi bıraktım da öfke cumalarında ellerinde Türk bayrağı ile direnişlerini de mi görmedin? Onlara da mı yüreğin sızlamadı?

Hayat gerçekte böyle klavye üzerinden bir şeyler yazmak değildir. Bilinçli bir insan dünyada neler yaşandığının farkındadır. İnsanı insan yapan iki şeyden birincisi akıl, ikincisi ise vicdanıdır.

Ortadoğu halkının çoğalmasından neden rahatsız oluyorsun? Konuyu nereden nereye çekiyorsun. Orada o halk bir direniş içinde ve her gün yüzlerce insan ölüyor davayı ileride birilerinin sürdürebilmesi için çocuk büyütüyorlar anormallik nerede?

Şu başlığa yorum yazanların çoğu zulmü haklı görmüş. Zalimin zulmünü hoş gören dinen zulme ortak olur.

Daha yazardım ama değmez gerçekten insanlık ölmüş be.

Böyle anlatırsan seni her şeyle suçlarlar kardeşim. 1.sayfada savunduğum şeyi 5.sayfada gene soruyorlar bana. Sakin olacaksın, mecbur.

Bugünleri beklemediler aslında, 6 Gün Savaşı'ndan itibaren devamlı yapıyorlar.

Bugünleri beklemediler aslında, 6 Gün Savaşı'ndan itibaren devamlı yapıyorlar.
Demekki tüm topraklar satılmamış. Beni bilgisizlikle suçluyorlar ama, çoğu ezber yorumlar. En azından ben yorumlara göre cevap vermeye çalışıyorum, bilgim yetiyordur yetmiyordur o ayrı.

Böyle anlatırsan seni her şeyle suçlarlar kardeşim. Birinci sayfada savunduğum şeyi beşinci sayfada gene soruyorlar bana. Sakin olacaksın, mecbur.
Sakin olmamak lazım. Doğruları tek tek söylemek her insanın borcudur.

Beni ne ile suçlarlarsa suçlasınlar umrumda değil. Kendi vicdanları da, Allah da haklı tarafı biliyor ya o bize yeter

Bunu ben bilmiyorum, çünkü belgelere erişim sağlayamıyorum neyi neye sattıklarına dair. Filistin bünyesinde bir toprakta İsrail zulümü varsa evet, Filistin haklı. Ancak doğrudan bilmediğim konular hakkında yorum yapmamam gerekiyor sanırım. Ben biraz daha olaya görüşsel yaklaştım. Kudüs önemlidir, ancak hak hukuk ile alınmışsa bir hamlemiz olmamalıdır. Sonuçta bu kutsal topraklar satılıyor. Ama bu işgal tarzı bir hareket ile gündeme gelen bir noktada ise tabii İsrail haksızdır. Arapseverlik yapmayacağımız bir ortamda satılanın girdisi çıktısını bilirsek daha doğru yorum yaparız.
Ben sessiz kalabilirim bilmediğim bir durumda.
Öldürmek doğru değil, yine bu konu hakkında bilgim olmadığından bunu konu dışına alarak konuşacağım ancak Kudüs satılmışsa Filistin burada söz sahibi olmamalıdır.

Sakin olmamak lazım. Doğruları tek tek söylemek her insanın borcudur.

Beni ne ile suçlarlarsa suçlasınlar umrumda değil. Kendi vicdanları da, Allah da haklı tarafı biliyor ya o bize yeter
Sakin olmanı senin için tavsiye ediyorum, iftira atanlar için değil iyiliğini istiyorum.
Belgelere erişim sağlamana gerek yok, kimse sizden satış belgesi beklemiyor. Filistin'in tüm topraklarını satmadığı, şuan İsrail zulmüne direnemediği, Fırat'tan Nil'e Yahudi işgali yapıldığı ortadadır. Haydi bana İsrailin Filistin konusunda politik olarak uyduğu şeyleri gösterin, biz ses çıkarmayalım.

Demekki tüm topraklar satılmamış. Beni bilgisizlikle suçluyorlar ama, çoğu ezber yorumlar. En azından ben yorumlara göre cevap vermeye çalışıyorum, bilgim yetiyordur yetmiyordur o ayrı.
Komple alın ülkeyi demediler tabii ki Ama sattılar. Hatta İsrail kurulmadan önce toplam toprağın %6'sı İsraillilere aitmiş. Sonradan işte bir kere yerleşince kutsal topraklar buralar deyip resti çektiler hepsini alacağız dediler. Araplar karşı çıktı ilk başta, Sovyetler'in de yardımıyla savaş açtılar ama Araplar o kadar beceremedi ki savaşmayı, Mısır Hava Kuvvetleri'nin haberi bile olmamış savaş açıldığından. Şimdi de ta bizim Adana ve çevresine kadar almak istiyorlar.

Bana bir kaynak verirseniz ben şöyle iyice bir inceleyip dönebilirim. Yine de demeliyim, satılmış toprağın davası yapılmamalıdır. İşgal de desteklenecek bir hareket değildir. Şu anda satılma durumundan bihaber bulunduğumdan ötürü bu cümleleri söylüyorum. Ancak bu savaşa hadi askerler gidiyoruz diye dalınmamalı. Yaptığımız protesto da pek bir işe yaramaz. Şu anki bilgime göre, neresinden tutsak elimizde kalıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…