ISS değişimi nasıl olur?

Windium

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yaklaşık 3 yıldır TurkNet kullanıyorum, son fiyatlar nedeniyle değiştirme kararı aldım. Comnet veya Netspeed'e geçmeyi düşünüyorum. Mevcut hat adıma kayıtlı değil. Hem ISS değiştirmek hem de hattı üzerime almak istiyorum geçiş için sitelerde xDSL numarası yeterli yazmışlar ama detaylı bilgi bulamadım bilgisi olan varsa anlatırsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 3 yıldır TurkNet kullanıyorum, son fiyatlar nedeniyle değiştirme kararı aldım.comnet veya Netspeed'e geçmeyi düşünüyorum. Mevcut hat adıma kayıtlı değil. Hem ISS değiştirmek hem de hattı üzerime almak istiyorum geçiş için sitelerde xDSL numarası yeterli yazmışlar ama detaylı bilgi bulamadım bilgisi olan varsa anlatırsa sevinirim.

xDSL ile ilgili bir bilgim yok ancak Comnet'i direkt elemenizi öneririm, Comnet'den Netspeed'e geçiş yapmış bulunmaktayım iki firmayı da özet geçerek anlatayım evrak olaylarına falan girmeden, Comnet'de paket kaybı veya ping sorunu yaşamadım ancak inanılmaz şekilde kopukluklar yaşıyordum firma kaynaklı, ping değerlerim aniden fırlayıp iniyordu, bu yüzden Netspeed'e geçme kararı aldım ödenmemiş faturam olmamasına rağmen borcunuz var diyerek farklı firmaya geçirmediler beni bende mecbur iptal edip geçtim Netspeed'e, her neyse Netspeed'de ise kopma sorunum düzeldi paket kaybı yaşamaya başladım müşteri destekleri gayet hızlı aradığım an temsilci bağlanıyor ancak sorunu çözme olasılıkları çok düşük firmaya tüy değdirmiyorlar, ayrıca fiyatada zam geldi ailem evraklarla uğraşmak istemiyor sırf o yüzden yeni firmaya geçemiyorum.

Sizden gerekli belgeleri doldurup yollamanız talep ediliyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra mevcut internetiniz kesilip size bir kullanıcı adı ve şifre iletiliyor. Bu kullanıcı adı ve şifreyi modem arayüzü üzerinden girdiğinizde geçiş işleminiz tamamlanmış oluyor. Oldukça basit bir süreç aslında

Bu arada internet kesildiği anda kullanıcı adı ve şifre iletilmiş oluyor. Yani internetsiz kalmıyorsunuz.

Farklı firmaya geçiş konusunda lakin şöyle bir detay var. 3 aydan daha kısa sürede farklı bir iss'e geçemezsiniz. Yani geçtiğiniz iss'e 3 ay mahkum kalırsınız. Bu tüm iss'ler için geçerli bir kural.

Bu arada port sorunu yaşamazsınız çünkü mevcut portu kullanmaya devam ediyorsunuz.

Yaklaşık 3 yıldır TurkNet kullanıyorum, son fiyatlar nedeniyle değiştirme kararı aldım.comnet veya Netspeed'e geçmeyi düşünüyorum. Mevcut hat adıma kayıtlı değil. Hem ISS değiştirmek hem de hattı üzerime almak istiyorum geçiş için sitelerde xDSL numarası yeterli yazmışlar ama detaylı bilgi bulamadım bilgisi olan varsa anlatırsa sevinirim.

1-2 ay sonra Netspeed ve Comnet'e zam gelince napıcaksınız? Bence geçmemek en iyisi. ISS değiştirirken sorun çıkma olasılığı çok fazla boş port olmaması, müşteri hizmetlerinin desteklere geç bakması vb derken değiştirmek zaten 1-2 ayı bulur. Forumda pişman olan çok.

Sanırım sorum net anlaşılmadı ve bazı arkadaşlar bilgisizce yorum atmış. TurkNet'de hat sahibi ben değilim geçiş yapacağım başvuruyu ben yapabiliyormuyum?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı