İSS Önerisi

7 Eylül'de TTNET taahhütüm bitiyor ve ben yeni İSS'lere bakmaya başladım. Altyapım 13 hatta 16MBPS'ye kadar destekleniyor. (Aşağıda fotoğraflara bakabilirsiniz.) Yakın zamanda ise TTNET çalışanı bir beyefendi evimizin 1 bina ötesine 1 ay içerisinde santral yapılacağını söylemişti ama hala daha yapılmadı belki kışa doğru yapılabilir. Santral ne kadar etkiler ben pek bilmiyorum ama taahhütsüz bir paket benim için daha iyi olacaktır.

İSS'lere baktığımda Türknet'in teknik desteği diğerleri kadar iyi değilmiş sanırsam, internetten de epey çektiğim için Türknet düşünmüyorum. Netspeed'in tarifeleri ilgimi çekti ama Millenicom ve Uydunet'e de bakıyorum. Bir kaç tarifeyi beğendim ama hem teknik destek hem de internet hizmeti bakımından siz hangilerini önerirsiniz? Ve şimdiden başvursam TTNET'den ceza yer miyim? Ne zaman başvurmalıyım? Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür eder, herkese iyi günler dilerim. :)

Aldığım Değerler:
test.PNG

Beğendiğim Bazı Tarifeler:
1.PNG

Son düzenleme:
Ben yaklaşık 1 yıldır Türknet kullanıyorum bir kere ping problemi yaşadım. Teknik destekleri sıkıntı dedikleri de şu şekilde; Telefondan ulaşamıyorsun. Yani canlı olarak birisi senin teknik problemini çözmüyor. Fakat internet sitelerinde destek talebi oluşturuyorsun ve oradan iletişime geçiyorsun sonra oradan normal olarak mesajlaşıyorsunuz. Hız olarak 35mbps ve kotasız internet kullanıyorum hızından da memnunum her ay 530GB falan indiriyorum kimse henüz aramadı Kadir bey napıyorsunuz diye :D aylık 64.99TL ödüyorum. Yani tavsiye ederim. Kafanızda herhangi bir soru işareti olursa sorabilirsiniz türknet ile alakalı biliyorsam cevaplarım.

Türknet gelişmeler göstermeye başladı. Ancak canlı destek işlemine bir türlü geçemediler.
Bütçe üzerinden sağladıkları İnternet durumuna bakarsak eğer canlı destek durumu pek sorun edilmemeli. Taahhütsüz İnternet aboneliği sağladıkları için verilen hizmetten memnun kalınmadı zaman başka bir sağlayıcıya geçiş için engel olmaması güzel.

Altyapı sorgulatma yaptığınız zaman en fazla alabileceğiniz değeri paylaşırsanız eğer ona göre öneri gelebilir.
TTNET insafa gelmiş şuanda port olmama sıkıntısını çekmiyorum. Ama dediğim gibi 12-13MBPS sağlıyor bütün sağlayıcılar.
39943623_211570496384095_2608313448219541504_n.png
türknet.PNG

Ben yaklaşık 1 yıldır Türknet kullanıyorum bir kere ping problemi yaşadım. Teknik destekleri sıkıntı dedikleri de şu şekilde; Telefondan ulaşamıyorsun. Yani canlı olarak birisi senin teknik problemini çözmüyor. Fakat internet sitelerinde destek talebi oluşturuyorsun ve oradan iletişime geçiyorsun sonra oradan normal olarak mesajlaşıyorsunuz. Hız olarak 35mbps ve kotasız internet kullanıyorum hızından da memnunum her ay 530GB falan indiriyorum kimse henüz aramadı Kadir bey napıyorsunuz diye :D aylık 64.99TL ödüyorum. Yani tavsiye ederim. Kafanızda herhangi bir soru işareti olursa sorabilirsiniz türknet ile alakalı biliyorsam cevaplarım.
Peki ortalama kaç günde geri dönüş yaptılar acaba ve sorun nasıl çözüldü. Bir de aktif Türknet altyapısında mısınız? Son olarak altyapıda değilseniz TTNET ekipleri geliyormuş diye duydum, bizim buradakiler TTNET kullanmama rağmen 3 ayda gelmediler.

ADSL abonelik almak zorundasın bu durumda.
Şuan benim kullandığım abonelik 16 Mbps 100 GB AKN paket. Şubat ayında bitiyor benimki. 82 Mbps ye kadar altyapı desteği var. VDSL aboneliğe geçmek için günleri sayıyorum. :)
Türknet üzerine geçmeyi bile düşünüyorum bu sıralar Şubat ayında.

Türknet üzerinde kafama takılan bir durum var. Alabileceğim hızı sorgulatma yaptığım zaman ben bakır hat bulunmadığını söylüyor. :)

Siz gene az indiriyorsunuz. 12 Mbps olmasına rağmen ben çok daha fazla indiriyorum. 100 Mbps yazdığına bakmayın YAPA diye öyle yazıyor, altyapı ADSL.
trknet.jpg

Turk.net üzerinden adresini yazarak hız sorgula. VDSL destekliyorsa, YAPA isen geçebilirsin. Yoksa Netspeed 16 Mbps AKK'siz pakete geçin.

Siz gene az indiriyorsunuz. 12 Mbps olmasına rağmen ben çok daha fazla indiriyorum. 100 Mbps yazdığına bakmayın YAPA diye öyle yazıyor, altyapı ADSL.Eki Görüntüle 326669
Turk.net üzerinden adresini yazarak hız sorgula. VDSL destekliyorsa, YAPA isen geçebilirsin. Yoksa Netspeed 16 Mbps AKK'siz pakete geçin.
Bana dediyseniz ya yazdıklarımı okumadınız ya da attığım fotoğrafı dikkate almadınız. Altapımda sadece ADSL destekleniyor. Ve neden acaba Netspeed'i tercih etmemi tavsiye ediyorsunuz?

Bir de sorduğum ve tekrar sormak istediğim bir soru var, @Mevlüt Çetinkaya cevaplamıştı başka bir konumda ama tam emin olmak istiyorum. Şimdiden mi başvuru yapmalıyım yoksa 7 Eylül'de TTNET'i tamamen kapattırdıktan sonra mı? Direkt geçiş yaptığımızda illa ceza mı ödüyoruz ya da başka bir yolu var mıdır?
Site içerisinde sadece benim binam 16MBPS alıyor, diğerleri 24MBPS. Ben de 24MBPS'ye geçmek ve o hızda bit paket almak istiyorum.

dasd.PNG

TTNET ile görüştüğümde kendileri 4 aydır göndermedikleri servislerini yine göndermeyeceklerini 100KM yolu kendim gelip görüşmemi söylediler!

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı