İSS'den İSS'ye ping değerinin değişmesi

coskunsever

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Türk Telekom kullanırken lolde 35 ms alırken Millenicoma geçince 50 ms almaya başladım. Bu sorun neyden kaynaklanır? Türk Telekomda 24 Mbps idi hızım şimdi 35 Mbps ama ping değerim daha yüksek bunu nasıl düşürebilirim. Ankastreden CAT 6 kablo çektim ve modemim TD-W 9970 v2. Üst komşum Türk Telekom 5 Mbps kullanıyor ama ping değeri 35. Bu nasıl olabilir? Mesela NetSpeed'e geçsem bu değerim düşer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalite farkı. Ucuz olmalarının bir sebebi var tabii ki :) En iyi ping değerleri Superonline'da. Netspeed düşebilirde artabilirde. Şans işi. Ama kablonu değiştirmene rağmen bir değişiklik yok ise, yapabileceğin birşey yok.

Kalite farkı. Ucuz olmalarının bir sebebi var tabii ki :) En iyi ping değerleri Superonline'da. Netspeed düşebilirde artabilirde. Şans işi. Ama kablonu değiştirmene rağmen bir değişiklik yok ise, yapabileceğin birşey yok.
O zaman hiç riske atmayayım 50 ms alıyorum çok da değil zaten
Her İSS'nin altyapısı farklıdır. Farklı değerler almanız normal.
Hocam telekomun altyapısını kullanmıyor mu bunlar?

Ping değerini etkileyen bir sürü sebebi var, iss bunlardan sadece biri. Modeminiz, modeme olan bağlantı türünüz (kablo wifi), internet bağlantı türünüz(adsl, vdsl, fiber), adsl yada vdsl ise saha dolabı yada santralde gelen kablo kalitesi, modeme bağlı kullanıcı ve internet kullanma oranı vs. vs. Düşük ping öncelikli hedefiniz ise fiber internete geçmeye çalışın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı