Bakın, ben uzman değilim ama uzun yıllardır spor yapıyorum. Yaptığım sporun içinde de beslenme büyük önem taşıyor.
Diyet yapmak, bir şey yememek ile yapılan bir eylem değildir. Az yerseniz de bu zarar olarak döner, çok yerseniz de bu zarar olarak döner. 24 saatin 8 saatini uyuyarak geçirdin diyelim. Geri kalan 16 saatte yaptığın her faaliyet için enerjiye ihtiyacın var. O enerjiyi sana sağlayan da gün içinde aldığın besinlerdir. Yani senin motorunu çalıştıran yemeklerdir. 
Bilimsel olarak günlük kalori ihtiyacının üstünde kalori alırsan kilo alırsın. İhtiyacın kalori miktarının altında kalırsan kilo alamazsın. Çok basit. Yani ben kilo alırım diye kuruntu yapıp sağlıksız beslenme. Bu şekilde beynin de dopamin sağlayamaz, mutsuz, enerjisiz, ruh gibi gezersin.
Kalori ihtiyacını bil, o ihtiyacın altında kal ve sağlıklı, düzenli beslen. Kilonu da verirsin, sporunu da yaparak fazla yağını da eritirsin. Hatta bunun üstüne fitness yaparsan kas da yaparsın bonus olarak. Bana göre kilo vermek, kilo almaktan daha kolay. Ben eskiden zayıftım, kilo alana kadar canım çıktı.