İstanbul gaziosmanpaşa'da internet yavaşlıyor

serhab

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar Technopat üyeleri, bugün sizlere son birkaç aylık internet kesintisi deneyimlerini anlatacağım. Yıllardır internetimiz kötüdür hatta bir keresinde Türk Telekom hızımızı 3 Mbps'de sınırlamıştı bir sene boyunca. Sonrasında santrale giderek halletirmiştik ve bize 12 Mbps hız vermişlerdi ki bu hız benim için fiber sayılıyordu. Yıllar geçti virüs başladı hızımız 6 Mbps veya 5 Mbps oldu fakat bu internet hiçbir şekilde bize yetmemeye başladı. Neyse ki taahhütümüz bitiyordu ve TurkNet'e geçtik, ilk gün hızımız 12 Mbps oldu fakat modeme gönderilen hız olarak böyle yoksa Speedtest gibi sitelerde hızımız 9 Mbps oldu fakat bir hafta geçmeden hızımız gün içinde yavaşlamaya ve yine 6Mbps'ye düşmeye ve en sonunda gün içinde VPN'siz girememeye, girdiğimizde ise "no internet connection " diye bir hata vermekteydi. 21. günün başında direkt iptal ettirmek için mail attım.

Asıl noktaya geri dönelim son birkaç gündür internetimiz kesikti bunun nedeninin fiber döşendiğini sanıyorduk ama olan internet altyapımızın da içine edilmiş anlaşılan. Yıl olmuş 2020 gigabit hızında internet devrine geçmişken herkes bizler 3 damla internete tabii tutuluyoruz hiç internet hizmeti sunmasalar daha iyi efendim. Bildiğiniz Samsung kulaklık kablosunu internet altyapısı diye yutturuyorlar.

Az önce bu postu atacaktım fakat yine internetimiz kesildi. Umudumuz Starlink anlaşılan.

Dosya Ekleri

• technopat.PNG
    227,6 KB · Görüntüleme: 76
  • internet hızı.PNG
    12,7 KB · Görüntüleme: 92
1 Kilometre ötemde 1 gigabit altyapı var. Yatırım yapılsa bir yıla kendini karşılayacak ama kimin umrunda. 5-6 Mbps verip aynı parayı almak varken.

Kötünün kötüsü var derler ya aynen o benim. Ben de oralarda oturuyorum internet 1-2 hafta önce yavaşladı. Düzeltirler falan deyip beklemeye başladık ancak yok daha da kötü oldu. Normalde 4 MB internetim var önce 1'e düştü bu hız sonra ara sıra 30-40 KB ile internete girmeye çalışıyoruz işte. ISS Vodafone.

Bende Gaziosmanpaşa'da oturuyorum. 1 Ay önce Vodafone 50 MBPS Fiber paketi satın aldım. Gayet memnunum, fakat ara sıra kesilmeler oluyor. Müşteri Hizmetleri çalışma var diyor ama Bölgesel mi ? Genel mi ? bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…