İstanbul Grand prix en iyi yer neresidir?

Ek01000

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Birmingham
Daha fazla  
Dostlarım selamlar, biliyorsunuz bugün saat 12.00'da biletler satışa açılıyor. Bende N95 maskelerle gitmeyi düşünüyorum . Şu an aklımdan geçen tribün Gold 1'in üst katı ancak emin olamadım. Daha önce İstanbul Park'ta bulunmuş biri bana en iyi yerin neresi olduğunu söylerse çok ama çok memnun olurum. Sizce Platinum'a gerek var mı? Bazı kişiler Platinum'un en kötü yer olduğunu söylemişti ama emin olamadım. Teşekkürler.

Start düzlükleri normalde ortalama fiyatlara satılan ve ikincil seçenek olarak tercih edilen yerler oluyor. Kapalı tribünler olduğu için burada gereksiz fiyat biçmişler ama ürün kampanyası, paddock yükseltmesi, yeme içme hizmeti ya da başka tür bir etkinlik bile yok o biletler için. Silver 1 ve Silver 7 güzel seçimler olur, daha yavaş yakın temaslar görmek istenirse de 8 iyidir.

Silver 1'de başlangıç ve bayraklardan sonra kaos görme fırsatı var, geçiş fırsatı veren bir konumda ama geçişin tamamlandığını görmek zor. Silver 7 geçişin tamamlandığını da görebileceğin konumda ve önceki 1. tribün deneyimimden daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.

Peki açık alanlarda neresi seçilmeli?

Alan 2 en iyi görüş alanına sahip ve en fazla virajın göründüğü yer diyorlar ama Alan 3 de DRS düzlüğü ve 8. viraj olduğu için zevkli olur diyorlar. Hangisi seçilmeli?

Silver 7'nin iyi bir yer olduğundan emin misiniz? Görüş açısı olarak çok keyifli görünmüyor. Zaten Biletix'in mükemmel hareketlerinden dolayı kampanyalı bilet alamadım. 1500 TL'ye alacağım bilet 2200 olduğu için F1'e gitmek benim için şu an bir hayalden öte değil.

Alan 3'de DRS düzlüğü ve 8. viraj olduğu için zevkli olur diyorlar. Hangisi seçilmeli?
Ne istediğine bağlı. Arabaları daha çok mu görmek istiyorsun yoksa hızlı olduklarını mı? 3. alanda 8. viraj ve çıkış kısmı hızlı geçiliyor, geniş bir açı yakalayamazsan üzülebilirsin. Açık alanlarda ekran da yoktur herhalde, bence daha uzun süre ve yakın temas olma imkanları olan dar virajlı alan tercih edilebilir.

1500 TL'ye alacağım bilet 2200 olduğu için F1'e gitmek benim için şu an bir hayalden öte değil.
Platinum biletler için loca yükseltmesi var ancak mail ile ulaşmak gerekiyor. Gold için böyle de bir seçenek yok, bence start düzlüğü için vermeye gerek yok. Yarış sonrası podyum kutlamasını da kısa yürüyüşle Silver 1-7-8 tribünlerinden gelip izleyebilirsin muhtemelen. Yalnız yağmur yağma ihtimali olursa diğer alandakilerin ince yağmurluklardan alması gerekir. Bu arada hiçbir tribünde görüş açısı umulduğu gibi olmayacak çünkü her şeyde ayağa kalkan yüzlerce sığır da olacak... Her yerde varlar. Zaten takip ettiğin bir çekişme sırası ya da sürücü varsa çoğunlukla ekrandan takip ediyorsun.

Start/Finish düzlüğünde bulunan üst tribünler ile yarışın belirli noktalarını takip edebiliyorsunuz. Bende bundan dolayı Gold 1 istiyordum ama bu fiyatlardan sonra çok zor artık benim. Değerli düşünceleriniz için teşekkükler.

Start/Finish düzlüğünde bulunan üst tribünler ile yarışın belirli noktalarını takip edebiliyorsunuz.
İçeri dürbün sokulmuyordur. İzlerken o mesafeler az geliyor arabaların hızı yüzünden ama o 5 saniyelik görüş demek o arabalar için 400 metreden uzun mesafe oluyor. O kadar uzaktan takip etmek pek de kolay değil. Hem zaten dediğim gibi yarışı büyük oranda ekrandan takip ediyorsun.

Dostum Gold ve platlardan en iyi yer neresidir? Yani kat olarak sizce 2. mi daha iyidir yoksa en üst olarak 3. mü?

@Ek01000 Bu konuda ben de kararsızım, genellikle üst blok ilk sıra kenarlarını tercih ediyorum ama daha iyi açılar da olabilir. Sonuçta şu ana kadar çok fazla yarışa gidip her açıyı deneme şansım olmadı, az sayıda yarışa katılabildim. Alt sıralarda görüşü engelleyen şeyler olabiliyor, üst kısımlarda da daha iyi görüş alanı var ama önünde ayağa kalkanlar yüzünden bu bazen kapanabiliyor.

Özellikle fotoğraf/video çekmek için herkes otururken ayağa kalkıp arka sırada oturan kişilerin görüşünü kapatan sığırlar ve ellerindeki cihazlarla ilgili çok güzel fantezilerim var... Enlemesine enlemesine, yağlamadan...

Daha önce konularda hiç görmediğim ama F1 fanatiği olup bir sürü yarışa katıldığını iddia edenler ortaya çıktı forumda. Onlardan birine sor istersen.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…