İstanbul gümrüğü ile nasıl iletişime geçilir?

cyberthereaper2

Hectopat
Merhaba. amazon.com üzerinden bir ürün sipariş verdim. Ürün İstanbul havalimanına geldi ama kargo şirketinden şöyle bir mail aldım.

"Gönderiniz İstanbul Havalimanı gümrüğüne varış sağlamış olup, yapılan gümrük kontrolleri sonrasında gönderiniz kozmetik olmasından dolayı gümrüğe tabii olmuştur.

Kozmetik ürünlerin şahıs kapsamında çekimi maalesef yasaktır göndericinizle irtibata geçip ürünlerinizi iade edebilirsiniz. Kozmetik ürünlerle ilgili gümrük genelgesi de aşağıdaki gibidir.

2020/25 sayılı genelge de yer alan madde…

14) 30.3.2005 tarihli ve 25771 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5324 sayılı Kozmetik Kanununun ikinci maddesi ile kapsamı belirlenmiş olan kozmetik ürünlerinin Kararın 45 inci ve 62 nci maddeleri kapsamında ithali mümkün bulunmamaktadır."

Sipariş ettiğim ürün doktor önerisi ile alınmış bir üründür ve Türkiye de yoktur. Ayrıca ürün kozmetik bir ürün değildir. Daha çok tıbbi bir ürün diyebiliriz. Ben şimdi kiminle iletişime geçebilirim? Bu kargoyu muakkak almam gerekiyor. Nereye başvurmam gerekiyor? Nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba. amazon.com üzerinden bir ürün sipariş verdim. Ürün İstanbul havalimanına geldi ama kargo şirketinden şöyle bir mail aldım.

"Gönderiniz İstanbul havalimanı gümrüğüne varış sağlamış olup, yapılan gümrük kontrolleri sonrasında gönderiniz kozmetik olmasından dolayı gümrüğe tabii olmuştur.

Kozmetik ürünlerin şahıs kapsamında çekimi maalesef yasaktır göndericinizle irtibata geçip ürünlerinizi iade edebilirsiniz. Kozmetik ürünlerle ilgili gümrük genelgesi de aşağıdaki gibidir.

2020/25 sayılı genelge de yer alan madde…

14) 30.3.2005 tarihli ve 25771 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5324 sayılı kozmetik kanununun ikinci maddesi ile kapsamı belirlenmiş olan kozmetik ürünlerinin kararın 45 inci ve 62 nci maddeleri kapsamında ithali mümkün bulunmamaktadır."

Sipariş ettiğim ürün doktor önerisi ile alınmış bir üründür ve Türkiye de yoktur. Ayrıca ürün kozmetik bir ürün değildir. Daha çok tıbbi bir ürün diyebiliriz. Ben şimdi kiminle iletişime geçebilirim? Bu kargoyu muakkak almam gerekiyor. Nereye başvurmam gerekiyor? Nasıl bir yol izlemeliyim?

İstanbul Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ile iletişime geçerek ürününüzün yanlış sınıflandırıldığını ve tıbbi bir ürün olduğunu belirtin. Ürününüzün tıbbi niteliğini kanıtlayan belgeleri (örneğin, doktor reçetesi, ürünün tıbbi kullanımına dair bilgiler) sunarak durumu açıklayın.

İstanbul havalimanı gümrük müdürlüğü ile iletişime geçerek ürününüzün yanlış sınıflandırıldığını ve tıbbi bir ürün olduğunu belirtin. Ürününüzün tıbbi niteliğini kanıtlayan belgeleri (örneğin, doktor reçetesi, ürünün tıbbi kullanımına dair bilgiler) sunarak durumu açıklayın.

Teşekkür ederim cevabınız için. Paylaştığınız link de bulunan e-posta adresine mi yollayım reçeteyi yoksa telefonla mı aramamı önerirsiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı