Dostlar eşit ağırlık sıralamam 2186 geldi. Sıralamam her ikisine de yetiyor ancak kararsız kaldım. İstanbul'da yaşadığım için İstanbul hukuk yazasım var ama Ankara hukukun eğitim kalitesi daha iyi diyorlar sizin tavsiyeleriniz nedir?
Bence ikisi arasında eğitim ve prestij konusunda hiçbir fark yok. Hukukta işler biraz böyle yürüyor. Günün sonunda Karadeniz Teknik Üniversitesinden (bknz: Teknik üniversitede hukuk olması sorunsalı) çıkan da avukat oluyor İstanbuldan da. O yüzden bana sorarsanız maliyet olarak size daha uygun olanı seçmeniz. Ve aile evine olan yakınlığıdır.
Bence ikisi arasında eğitim ve prestij konusunda hiçbir fark yok. Hukukta işler biraz böyle yürüyor. Günün sonunda Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (bknz: Teknik üniversitede hukuk olması sorunsalı) çıkan da avukat oluyor İstanbul'dan da. O yüzden bana sorarsanız maliyet olarak size daha uygun olanı seçmeniz. Ve aile evine olan yakınlığıdır.
Hocam İstanbul'un bir ucunda yaşadığım için yurtta kalacağım muhtemelen ama Ankara'dan daha az maliyetli olması açısından İstanbul hukuk mantıklı gibi evet
Hocam İstanbul'un bir ucunda yaşadığım için yurtta kalacağım muhtemelen ama Ankara'dan daha az maliyetli olması açısından İstanbul hukuk mantıklı gibi evet
Bu soruyu 10-15 yıl önce sorsaydın kalite olarak AÜHF derdim ama şu an net bir şekilde İstanbul daha önde. Marmara, hatta bazı durumlarda AHBVÜ (eski Gazi) bile daha iyi denilebilir şu an.
eğitim olarak (başarı, akademisyen kalitesi vs.) Ankara daha önde ancak İstanbul ile aralarında devasa bir uçurum yok eğer istanbulda yaşıyorsan İstanbul yazman daha mantıklı bence
Merhaba @Sucuklu _Yumurta 229. Öncelikle oldukça iyi bir sonuç gelmiş, hayırlı olsun. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin taban sıralaması daha yüksektir ama İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi de Türkiye'deki ilk Hukuk Fakültesidir. Tercih yaptınız mı?
Merhaba @The Fate. 2018'de Trabzon Üniversitesi kurulduktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Trabzon Üniversitesi Hukuk Fakültesi oldu diye biliyorum.